Su Altı Teknolojisi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

Programın Amacı:

Programın eğitim ve öğretim olanaklarını optimum niteliğe taşımak,öğrencilerimizin niteliklerini sektörün ihtiyaçlarını göz önüne alarak geliştirmek ve elde ettikleri kazanımlarını mesleki kariyerlerinde kullanabilmelerini sağlamaktır. Programımız mezunlarının öğrenme çıktılarının iş hayatında gözlenebilir ve ölçülebilir duruma getirmektir. 

 

Programın Genel İçeriği:

Su Altı Teknolojisi iki yıllık önlisans programıdır. İlk yıl serbest dalış, can kurtarma ve aletli dalış eğitimi verilmektedir. İkinci yılda su altı sanayisinde kullanılan kaynak ve kesme eğitimi verilmektedir. Eğitimimiz  Uluslararası Kaynak Enstitüsü (IIW)  tarafından akredite edilmiştir.  Mezunlarımız üniversitelerin “Birinci Sınıf Sanayi Dalgıçlığı (First Class Diver) Diploması” ve “Basınç Odası Operatörlüğü” belgelerine sahip olmaktadır. Programımız YGS-6  puan türü ile alım yapmaktadır. 




Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Güvenç SORARLI
Tarihçe
İstanbul Gedik Üniversitesi, Gedik Meslek Yüksekokulu Su Altı Teknolojisi Programı 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı'nda eğitime başlamış olup, kuruluşundan günümüze değin faaliyetlerine devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Mezunlarımız bu iki yılın sonunda, Önlisans Seviyesinde Mezun olmaktadır. Üniversitelerin Su altı Teknolojisi Programı ve Deniz Kuvvetleri hariç Türkiye’de hiçbir kurumun veremediği, “Birinci Sınıf Sanayi Dalgıçlığı (First Class Diver) ” ve “Basınç Odası Operatörlüğü” gibi çok değerli iki belgeye sahip oluyorlar .
Kabul Koşulları
Programa YKS Sınavın TYT Puan Türünde yeterli Puan Alan Öğrenciler Tercih Yapabilir.
Ayrıca Bu Programa Kayıt Yaptırabilmek İçin, Üniversite Hastanelerinin ''Deniz ve Su Altı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Anabilim Dalından veya Su Altı Hekimi Bulunduran Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezlerinden, ''Birinci Sınıf Sanayi Dalgıcı Olur '' İbareli Sağlık Raporu Alınması Gerekmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Su Altı Teknikerği Programını Bitiren Adaylar ÖSYM Tarafından Yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) Başarılı Olmaları Halinde; Su Ürünleri Mühendisliği ve Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Lisans Programına Kayıt Yaptırabilirler.
Mezuniyet Koşulları
İki yıl süresince tüm teorik ve uygulama derslerinden başarılı olmak, dalış yeterliliklerini sağlamak, stajını tamamlamak
Mezun İstihdam Olanakları
Su altı inşaatları, temel kurma, sudaki gemilerin karaya çekilmeden onarımı, gemi altında temizlik yapmak, sörvey çalışmaları, kaynak ve kesimler yapmak, su altı arama-kurtarma çalışmaları, denizaltı boru ve iletişim hatlarının döşenmesi ve muayenesi, deniz deşarj hatlarının bakım ve onarımı, sondajlama ve enkaz kaldırmak, derin sularda zemin araştırma sondajı, su altı araştırmaları, dalış projeleri geliştirme, su altı fotoğraf ve video çekimleri, gemi kurtarma, her türlü su altı yapısı bakım-onarım, akvaryum bakımı, balık çiftlikleri bakımı, basınç odası operatörlüğü, denizde çevresel kontrol testleri, şamandıra bakım-onarım ve inşaatları, petrol platformu inşası ve bakımı, gaz platformu inşası ve bakımı, sismik araştırma, balık ağlarının denizden çıkartılması, dalış organizasyonları kurma ve yönetme, dalış eğitimi, danışmanlık ve bilirkişilik.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav yönetmeliği ile ölçme ve değerlendirme süreçlerine ilişkin genel bilgiler için İstanbul Gedik Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ne başvurulabilir.



https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=5580&lang=tr