Endüstri Mühendisliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

Programın Amacı:



 



Endüstri mühendisliği eğitiminin amacı; bir ürün ortaya çıkarmak ya da bir hizmet sunmak için kurulmuş olan bir işletmenin, sahip olduğu insan kaynağını, makineleri, malzemeleri, bilgiyi ve enerjiyi vb. girdileri bütünleştiren etkili ve verimli sistemleri tasarlayan,iyileştiren ,kuran ve bu sistemlerin devamlılığının yönetimi ile ilgilenen Endüstri Mühendisleri yetiştirmektir.



 



Programın genel içeriği:



 



 



Günümüzün ve geleceğin piyasa koşullarına uygun, yenilikçi, gerekli yetkinlikleri sağlayan ders planı, öğrencilerin Ekonomik ve Finansal Sistemler, Yöneylem Araştırması, İstatistik, Kalite, Tedarik Zinciri Mühendisliği vb alanlarda uzmanlaşmalarını sağlamaktadır.



 


Bölüm Başkanı
Dr. Öğretim Üyesi Ozan Ateş
Tarihçe
Endüstri Mühendisliği bölümü ilk öğrencilerini 2016-2017 akademik yılında almış ve öğretime başlamıştır.
Kazanılan Derece
Dört yıllık lisans eğitimini başarı ile tamamlayanlar Endüstri Mühendisi unvanı ile mezun olurlar.
Kabul Koşulları
Endüstri Mühendisliği bölümüne lise diplomasına sahip ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan TYT ve AYT sınavları neticesinde gerekli sayısal türünde puan alan öğrenciler kabul edilmektedir. Ayrıca, Elektrik-Elektronik Mühendisliğine dikey geçiş (ön lisans mezunları için) ve yatay geçiş (diğer üniversitelerin Endüstri Mühendisliği mühendisliği bölümlerinden) öğrenciler de, önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde kayıt yaptırabilmektedirler.Yabancı uyruklu öğrencilerin kabulleri ise, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan YÖS sınav sonucuna göre gerçekleştirilir.
Üst Kademeye Geçiş
Dört yıllık lisans programını başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler, Üniversitelerin Fen Bilimleri Enstitülerinin belirlediği Yüksek Lisans başvuru koşulları çerçevesinde kabul edilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4,00 üzerinden en az 2,00 ağırlıklı not ortalaması elde eden ve 40 iş günü olmak üzere stajını tamamlayan öğrencilere lisans diploması verilir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezun öğrencilerimiz imalat sektöründen, enerji sektörüne, bankacılık sektöründen, lojistik sektörüne, sağlık sektöründen, kamu sektörüne kadar bir çok alanda iş imkanı bulmuş ve bulmaya devam etmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için öğrenciler, ara sınav ve yarıyıl sonu sınavlarına tabi tutulurlar. Öğrencilerinin nihai başarılarının değerlendirilmesi İstanbul Gedik Üniversitesi eğitim öğretim yönetmeliği çerçevesinde belirtildiği şekilde uygulanmaktadır.



https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=5582&lang=tr