Bilgisayar Mühendisliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

Bölüm Hakkında Genel Bilgi:



Bilgisayar Mühendisliğinin önemi, her geçen gün teknolojinin ve bilişimin hem ülkemizin hem de günlük hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen sağlık, iletişim, enerji, otomotiv, savunma gibi sektörlerin gelişmesinde önemli bir etkiye sahip olması ile giderek artmıştır.



Aktif olarak kullanılan uygulamaların geliştirilmesi ve daha güvenli hale getirilebilmesi için yazılım ve donanım teknolojileri, bilgisayar mimarisi, görüntü işleme, web teknolojileri gibi temel konuların yanı sıra bilgi güvenliği, yapay zekâ, siber güvenlik, gömülü sistemler, bulut bilişim gibi güncel alanları da içeren teorik, proje bazlı ve uygulamalı eğitim verilmektedir.



Amaç:



Güncel teknolojileri ve gelişmeleri takip ederek yenilenen müfredatımız ile yeni ürün ve çözümler üretebilecek, meslek etiğine uygun, araştırma yapabilecek gerekli bilgi ve donanıma sahip mezunlar yetiştirmek amacımızdır.


Bölüm Başkanı
Dr. Öğretim Üyesi Feridun Cemal Özçakır
Tarihçe
Bölümümüz Yüksek Öğretim Kurulu’nun 07.09.2019 tarih ve 18960 sayılı kararı ile açılmıştır.
Kazanılan Derece
Bu program, Lisans seviyesinde öğrenim veren bir programdır. Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı alanında Lisans Derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
Kabul Koşulları
Lisans programlarında öğrenim görebilmek için, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin yaptığı sınavı kazanmış olmak gerekmektedir. Mühendislik Fakültesi için 300 bin barajı bulunmaktadır. Dolayısıyla öğrencilerden bu barajı geçmesi beklenmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programdan mezun olan öğrenciler, lisansüstü programlarda öğrenim görmek üzere başvuruda bulunabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin; öğretim planında yer alan tüm zorunlu ve seçmeli dersleri, uygulamaları, zorunlu staj ve benzeri çalışmaları başarı ile ağırlıklı genel not ortalamasının en az (2.00) olacak şekilde en az 240 AKTS değerini tamamlamaları gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlarımız, özel ya da kamu kurum ve kuruluşlarında bilgisayar veya yazılım mühendisi, bilgi teknolojisi uzmanı, sistem analisti, bilgi işlem merkezi - bilgi teknolojileri yöneticisi, veritabanı uzmanı, veri bilimci, bilgi güvenliği uzmanı gibi unvanlarla çalışabileceği gibi, üniversitelerde akademisyen olarak da görev alabilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
a) Bir öğrencinin bir dersten sağlayacağı başarının değerlendirilmesinde, o derse ait yarıyıl içi çalışmalarında sağladığı yüz tam not üzerinden verilen yarıyıl içi notu ile yarıyıl sonu sınavında sağladığı yüz tam not üzerinden verilen yarıyıl sonu notu dikkate alınır.
b) Yarıyıl içi sınav ve diğer çalışmaların yarıyıl notu içindeki ağırlığı %30’dan az, %70’ten fazla olamaz. Öğrencinin başarılı sayılabilmesi için, yarıyıl sonu (final/bütünleme) sınavından en az 40 alması gerekir.



https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=5607&lang=tr