Muhasebe ve Vergi Uygulamaları - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 20
Ek Kontenjanı 4
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

Programın Amacı:   



Türkçe



İşletmelerde muhasebe fonksiyonlarını kavrayıp, muhasebe işlemlerinin sağlıklı ve güvenilir bir şekilde işleyişini sağlamak, iş hayatı içinde yer alan muhasebe ve vergi uygulamalarını, gereksinimlerini ve yeniliklerini kavrayabilecek yeteneklere haiz, birikimli, girişimci, analitik düşünme yeteneğine sahip meslek elemanları yetiştirmektir.



İngilizce



Understand the accounting and finance functions, ensure a healthy and reliable functioning of the accounting process, within business, accounting and tax practices, and innovations that possess the ability to comprehend requirements, cumulative, entrepreneur, capable of analytical thinking is to train technical staff.



 



Programın genel içeriği



 Muhasebe ve vergi uygulamaları programı, işletmelerin muhasebe bölümleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının muhasebe servisinde sorumluluk üstlenebilecek ve/veya yasal şartları sağladıktan sonra kendi adına iş yeri açıp çalıştırabilecek nitelikli ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan dört yarıyıllık bir yükseköğretim programıdır. Muhasebe ve finans sektörünün ihtiyacı olan, muhasebe alanında uygulama olarak güçlü, tek düzen hesap planı, finans ve mali mevzuat konularında bilgili, bilgisayarda ofis ve muhasebe paket programlarını etkin kullanan elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktayız.



 


Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Gültaç YİĞİT
Tarihçe
İstanbul Gedik Üniversitesi, Gedik Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı'nda eğitime başlamış olup, kuruluşundan günümüze değin faaliyetlerine devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Programdan mezun olan öğrenciler Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ön lisans derecesine sahip olur.
Kabul Koşulları
Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınav sistemi ile sağlanmaktadır. Programımız, merkezi yerleştirme sınavı puan türünden Temel Yeterlilik Testine (TYT) göre öğrenci kabul etmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Öğrencilerimiz, programı başarı ile tamamladıktan sonra ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavına (DGS) girerek, ilgili fakültelerin; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri,İşletme,İşletme Bilgi Yönetimi,İşletme Enformatiği,Ekonomi, Lojistik Yönetimi,Muhasebe,Muhasebe Bilgi Sistemleri,Muhasebe ve Finansal Yönetim,Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği, Uluslararası Finans,Uluslararası İşletme,Uluslararası İşletmecilik,Uluslararası Ticaret,Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümlerine geçiş yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Mezuniyet koşullarına ilişkin bilgiler için İstanbul Gedik Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ne başvurulabilir.
Mezun İstihdam Olanakları
Muhasebe ve vergi uygulamaları programından mezun olan öğrenciler, muhasebe ve mali müşavirlik bürolarında, dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili departmanları ile ticarî işletmelerin muhasebe servislerinde çalışabilirler. Ayrıca her türlü kuruluşun mali işlerle ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Kamu sektörü ve özel sektör işletmelerinde hizmet, üretim ve faaliyetlerinin verimli bir biçimde yürütülmesi için teorik bilginin yanı sıra uygulama yapabilen, muhasebe mevzuatına sahip, bilgisayarlı muhasebeyi yürüten meslek elemanları kamu sektöründe ve özel sektörde rahatlıkla iş bulabilmektedir. Muhasebe bürolarında, işletmelerin muhasebe bölümlerinde, Maliye Bakanlığının çeşitli birimlerinde ve özellikle vergi dairelerinde görev alabilirler. Yetişmiş işgücüne olan ihtiyacın artması bu programa olan ilginin de artmasına yol açmıştır. Dolayısıyla öğrencilerin büyük bir kısmı mezun olduklarında piyasada iş bulmaktadırlar.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav yönetmeliği ile ölçme ve değerlendirme süreçlerine ilişkin genel bilgiler için İstanbul Gedik Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ne başvurulabilir.



https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=57&lang=tr