Yönetim Bilişim Sistemleri - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği

Program Hakkında Genel Bilgi: Yönetim Bilişim Sistemleri, bilgisayar temeline dayanan bütünleşik bir sistemidir. Yönetim  Bilişim Sistemleri bir yöntem, bir yaklaşım, bir işlem, bir örgüt, bir sistem ve olarak nitelendirilir. Örgüt içi ve dış çevreden aldığı ham verileri toplayan, filtreden geçiren ve bunları etkili bir şekilde işleyerek anlamlı bilgi haline getirip yöneticilere sunan bir sistemdir.



İstanbul Gedik Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Programı, disiplinler arası bir anlayışla ve günümüzün küresel ve teknolojik rekabet iş ortamı göz önünde bulundurularak  tasarlanmıştır. İşletme yönetimi ve bilgisayar bilimleri alanlarının birleşimi derslerden oluşan kapsamlı ve nitelikli bir müfredata sahiptir.



Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans Programında hem işletme yönetimi, hem de bilgisayar bilimleri alanlarında kuramsal ve uygulamalı eğitim verilmektedir. Öğrenciler, yönetim bilişim uzmanı olarak ihtiyaç duyacakları analitik, teknik, yönetsel, iletişimsel ve profesyonel bilgi ve becerilerle donatılmaktadır. Programın mezunlarına kazandırdığı yaratıcılık, çözüm odaklılık, bilgiyi kullanma becerisi, girişimcilik ve takım çalışmasına yatkınlık her sektör ve meslekte aranılan niteliklerdir. Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans programından mezun olacak öğrencilerimiz hem ulusal planda kamuda ve özel sektörde, hem de uluslararası ve küresel düzeyde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarda bilişim teknolojilerinin yoğun kullanıldığı her birimde görev alabileceklerdir.



Amaç: Günümüzde dünyada ve ülkemizde teknoloji çağının temelini oluşturan yönetim bilişim sistemleri gün geçtikçe daha kapsamlı bir şekilde ele alınmakta ve birçok farklı uygulama alanı bulmaktadır. Hızla önem kazanan ve birçok bilim dalını etkileyen Yönetim bilişim sistemleri yönetimde verimliliği arttıran bir alandır. Yönetim Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans Programı’nın temel amacı işletmelerde bilişim sistemlerini geliştirecek düzeyde bilişim ve bu sistemleri yönetecek düzeyde işletme bilgisine sahip uzmanlar yetiştirmektir.



Hedef: Teknolojinin hızla ilerlemesi ve insan yaşamının her alanına yerleşmesiyle birlikte işletmelerde kendileri ve gelecekleri için teknolojiyi yapılarına entegre etme zorunluluğu kaçınılmazdır. Yönetim Bilişim Sistemlerini verimli ve kaliteli kullanan, teknolojik gelişmeleri takip eden ve işletmelerine uyarlayan işletmeler, büyümeyi ve değişimi daha hızlı gerçekleştirirler. Bu amaçla işletmelerin ve tüm sektörlerin bu alanda nitelikli bireylere olan ihtiyacı da hızla artar. Ana hedefimiz çağın ihtiyaç duyduğu bilişim, yönetim teknolojileri ve ilişkili sektörlerde çalışacak veri bilimi yetkinliği yüksek, bilimsel ve analitik düşünebilen, rekabet ortamına adapte olabilen, inovasyon yapma yeteneği yüksek, girişimci profesyoneller yetiştirmektir.



Misyon: Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü, iş ve teknolojinin entegrasyonu yoluyla yaratıcı çözümler sunma yeteneğine sahip, etik ilkeler doğrultusunda karar alan, güçlü bir sosyal sorumluluk duygusuyla hareket eden, eleştirel düşünme becerileri gelişkin, meraklı ve sürekli öğrenen liderler yetiştirmektedir.



Vizyon: Teknoloji ve iş dünyasındaki değişimlere öncülük edecek, sürdürülebilir ve etik çözümleri hayata geçirerek topluma ve işletmelere değer katacak, uluslararası alanda tanınan profesyoneller yetiştirecek öncü bir akademik bölüm olmak.



 


Bölüm Başkanı
Dr. Öğretim Üyesi Halime Suvay Eker
Tarihçe
Bölümümüz 2021-22 Akademik Yılı'nda kurulmuştur.
Kazanılan Derece
Mezuniyet şartlarını yerine getiren öğrenciler “Yönetim Bilişim Sistemleri" alanında lisans diploması derecesi alırlar.
Kabul Koşulları
Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Yüksek Öğretim Kurulu’nun belirlemiş olduğu şartlara ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonucu elde edilen (EA) puan türüne göre öğrenci almaktadır.
Üst Kademeye Geçiş
Mezunlar aynı bölümde veya bazı başka alanlarda yüksek lisans veya doktora programlarına başvurabilirler. Lisans eğitimini tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları, yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları ve bilim sınavını başarmaları koşuluyla lisansüstü programlarında öğrenim görebilirler
Mezuniyet Koşulları
Yönetim Bilişim Sistemleri alanında 240 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir. Dereceyi alabilmek / programı tamamlamak için mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarı ile tamamlamak (GM, DZ, K, FD, FF) ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.
Mezun İstihdam Olanakları
Üniversite-İş Dünyası işbirliğinin ön plana çıktığı günümüz dünyasında, öğrencilerimizin iş dünyası ile ilişkiler kurmasına imkan tanınmakta; ayrıca öğrencilerimiz stajlar ve projeler ile desteklenmektedir. Bölüm mezunlarımız, başta dış ticaret ile ilgili firmalarda, şirketlerin dış ticaret bölümlerinde, ithalat ve ihracat ile ilgili bölümlerde, bankaların dış işlemler servislerinde, gümrük, gümrükleme firmalarında, lojistik firmalarında, sigorta şirketlerinde görev alabilmektedirler. Bunun yanı sıra, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarının görev aldığı bütün kamu ve özel sektör kurumlarında çalışma imkanı bulabilmektedirler
Ölçme ve Değerlendirme
Eğitim öğretimin değerlendirilmesi için quiz, pratik, uygulama, proje, rapor, ara sınav ve final gibi çeşitli ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanılmaktadır. Aşağıdaki tabloda gösterildiği şekilde puanlanmakta ve harflendirilmektedir.
Ders Notu Puan Aralığı Katsayı
AA 88-100 4.0
BA 81-87 3.5
BB 76-80 3.0
CB 65-75 2.5
CC 55-64 2.0
DC 45-54 1.5
DD 40-44 1.0
FD 30-39 0.5
FF 0-29 0

GM- Girmedi, TK- Tekrar, DZ-Devamsız, TR-Transfer Dersler, G-geçti, K-Kaldı, ERA –Erasmus Sırasında Alınan Dersler, ÖD- Öğrenci Değişimi Programı Sırasında Dersler



https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=5702&lang=tr