Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) - Programı Bilgileri   
Dili İngilizce
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü olarak, öğrencilerimizin modern siyasi trendleri ve uluslararası sistemi anlayabilmesi, anlamlandırabilmesi ve eleştirel bakış açılarıyla analiz edebilmesi için gerekli olan alanın temel metinlerini ve güncel araştırma ve inceleme sonuçlarını tanımalarını ve içselleştirmelerini sağlamayı amaçlamaktayız.



Bu amacımıza ulaşabilmek için öğrencilerimizin eleştirel ve analitik düşünme becerilerinin ilerletilmesine, disiplinlerarası bilgi birikimi ve entelektüel donanıma sahip olarak mezun olmalarına ve siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler uzmanları olarak profesyonel kariyerlerine başlamalarına özel önem vermekteyiz.


Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Ali Tekin
Tarihçe
Bölümümüz 2021-22 Akademik Yılı'nda kurulmuştur.
Kazanılan Derece
Lisans
Kabul Koşulları
Bölümümüz, Yüksek Öğretim Kurulu’nun belirlemiş olduğu şartlara ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonucu elde edilen (EA) puan türüne göre öğrenci almaktadır.
Üst Kademeye Geçiş
Mezunlar aynı bölümde veya bazı başka alanlarda yüksek lisans veya doktora programlarına başvurabilirler. Lisans eğitimini tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları, yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları ve bilim sınavını başarmaları koşuluyla lisansüstü programlarında öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bölümümüz 240 AKTS kredilik derece sistemine tabidir. Dereceyi alabilmek / programı tamamlamak için mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarı ile tamamlamak (GM, DZ, K, FD, FF) ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur. Bunun yanı sıra lisans öğrencilerinin mezun olabilmek için en az sekiz etkinliğe katılması ve bu etkinliklerden en az birinin de Üniversite dışında yapılmış olması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bölümden mezun olan öğrencilerimiz kamu kurumları, uluslararası örgütler, sivil toplum kuruluşları, medya ve finans kuruluşları, ulusal ve uluslararası şirketlerde istihdam olanağına sahiptirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Eğitim öğretimin değerlendirilmesi için quiz, pratik, uygulama, proje, rapor, ara sınav ve final gibi çeşitli ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanılmaktadır. Aşağıdaki tabloda gösterildiği şekilde puanlanmakta ve harflendirilmektedir.

Ders Notu Puan Aralığı Katsayı
AA 88-100 4.0
BA 81-87 3.5
BB 76-80 3.0
CB 65-75 2.5
CC 55-64 2.0
DC 45-54 1.5
DD 40-44 1.0
FD 30-39 0.5
FF 0-29 0

GM- Girmedi, TK- Tekrar, DZ-Devamsız, TR-Transfer Dersler, G-geçti, K-Kaldı, ERA –Erasmus Sırasında Alınan Dersler, ÖD- Öğrenci Değişimi Programı Sırasında Dersler



https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=5720&lang=tr