Spor Yöneticiliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 30
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi ÖZEL YETENEK
Program İçeriği
Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencileri, spor bilimlerinin disiplinler arası oluşumu içinde yönetim bilimleri ağırlıklı, insan davranışları, hukuk, finans, işletme, sağlık, medya ve iletişim, bilişim teknolojileri konularında eğitim alıyor. Bu bölümün öğrencileri, özellikle operasyonel özellikleri yüksek düzeyde yetişmiş bireyler olarak mezun oluyor.

Programda Yer Alan Uygulama Konuları
Spor dalları
Farklı yaş gruplarında ve engellilerde fiziksel aktivite
Etkinlik yönetimi
Tesis yönetimi

Programda Yer Alan Teorik Alanlar
Sporda yönetim bilimleri
Sporda medya ve iletişim
Sporda hukuk
Sporda İşletme yönetimi
İnsan davranış bilimleri
Bilişim teknolojisi
Spor kurum ve kuruluşları
Sporda yönetim ve organizasyon
Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Turgay BİÇER
Tarihçe
Spor Yöneticiliği bölümü ilk kez 2012 yılında öğrenci alımına başlamış, ilk mezunlarını 2016 yılında vermiştir.
Kazanılan Derece
Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar Spor Yöneticiliği lisans derecesi almaktadır. Öğrenim süreçlerinde stajlarını tamamlama olanağına sahip olan öğrenciler, “Spor Yöneticisi” unvanıyla mezun olmaktadır.
Kabul Koşulları
Spor Yöneticiliği Bölümü’ne Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınmaktadır. Özel yetenek sınavına girebilmek için Lise veya dengi bir okuldan mezun olmak gerekmektedir. TYT puanı, orta öğretim başarı puanı, spor özgeçmişi ve Fakülte tarafından yapılan özel yetenek sınavında alınan puan ile ÖSYM Özel yetenek Sınav Kılavuzunda yer alan kriterlere uygun olarak yapılan hesaplama doğrultusunda bölümü kazanan öğrenciler belirlenmektedir. Her öğretim yılının başında, alınacak öğrenciler için kayıt koşulları ve başvuru süreçleri, Özel Yetenek Sınavı öncesinde Spor Bilimleri Fakültesi web sayfasında ilan edilir.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, gerekli yeterlikleri sağladıkları takdirde kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü eğitim programlarında eğitim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin öğretim programlarındaki tüm derslerden 4.00 üzerinden en az 2.00 genel not ortalamasına sahip olmaları ve 240 AKTS’yi tamamlamaları zorunludur. Belirlenen süre ve özellik içerisinde Spor Yöneticiliği stajını, bitirme tezini ve yeterli sayıda ders dışı etkinlik katılımını tamamlamış, kamp katılım şartını yerine getirmiş olmalıdır.
Mezun İstihdam Olanakları
Spor Yöneticiliği bölümünden mezun olan öğrenciler spor kulüplerinde, spor federasyonlarında ve özel işletmelerde spor yöneticisi olarak çalışma imkanı bulmaktadırlar.

Mezunların İstihdam Alanları :
Kulüp yöneticiliği,
Tesis işletmeciliği,
Spor organizatörü,
Spor Pazarlaması
Spor gazeteciliği,
Halklar ilişkiler uzmanı,
Sporcu temsilciliği,
Spor işletmeciliği,
Sportif eğitim uzmanı olabilmektedir.

Mezunların çalışabilecekleri bazı kurumlar:
Spor Kulüpleri
Eğitim Kurumları
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatları
Halk Eğitim Merkezleri
Spor Federasyonları
Fitnes Merkezleri
Sporcu Eğitim Merkezleri
Belediyelerin Spor Birimleri
Spor Organizasyon Şirketleri
Özel Spor ve Sağlık Merkezleri
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar 2 aşamalı olarak vize ve final şeklinde güz ve bahar dönemlerinde yazılı ve/veya uygulamalı olarak yapılır. Dersi yürüten sorumlu öğretim elemanı tarafından farklı bir değerlendirme yapılmadığı takdirde, ölçme ve değerlendirme kriteri olarak vize notunun %40 ' ı ve final notunun %60' ı hesaplanır.



https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=74&lang=tr