Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Ön Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Aşçılık
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Zorunlu
|
Dersin Amacı
|
Yiyecek içecek işletmelerinin ortaya çıkışı, gelişimi ve yönetimi konusunda bilgi verilmesi, yiyecek içecek işletmelerinin kuruluş aşamasında lokasyon seçiminden, dekorasyon ve organizasyonuna, satın almadan üretime ve kalite yönetimi ile müşteri memnuniyetine kadar ki bu süreç hakkında bilgi sahibi olunması amaçlanmaktadır.
|
Dersin İçeriği
|
Geçmişten günümüz tarihine yiyecek içecek olgusunun gelişim sürecini, yiyecek içecek sektörünün gelişimini etkileyen faktörleri, işletmenin proje oluşumundan kuruluş aşamalarına ve örgütsel yapılarına ilişkin aşamaları, işletmenin kuruluş amacına ve potansiyel müşteri kitlesine uygun mönü planlaması, kalite ve müşteri memnuniyetinin sağlanması.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
Anlatım (sunum) Yöntemi, Soru Cevap, Örnek Olay Yöntemi, Problem Çözme Yöntemi, Tartışma Yöntemi. *Sınav uygulamalarında yarıyıl sonu sınavına vize konuları dahil edilmektedir.
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Öğr.Gör. Tuğçe CEBECİ
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi, Ahmet AKTAŞ, Bahattin ÖZDEMİR, Detay Yayıncılık Eskişehir: T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3288, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2151.
|
|
Aktaş, Ahmet ve Özdemir, Bahattin (2012) Otel İşletmelerinde MUTFAK YÖNETİMİ (Detay Yayıncılık). Çavuş, Şenol, Karamustafa, Kurtuluş ve Sarıışık, Mehmet (2010) Profesyonel Restoran Yönetimi (Detay Yayıncılık). Eskişehir: T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3288, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2151.
|
|
|
|
|
|
|
Ders Yapısı
Sosyal Bilimler
|
%40
|
|
Alan Bilgisi
|
%60
|
|
|