Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Ön Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Aşçılık
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Zorunlu
|
Dersin Amacı
|
Yiyecek içecek maliyet kontrol kavramını kavrayabilmek. Ekonomik hedeflere ulaşmada maliyetleri kontrol altında tutabilmek. Yiyecek içecek işletmelerinde standart-ürün, standart-verim metotlarını tanıyabilmek. Menü, özel menüler ve menü planlama hakkında gerekli bilgilere sahip olmak.
|
Dersin İçeriği
|
Maliyet Kavramı ve Konaklama Sektöründeki Önemi, Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Fiyatlama, Menü, Özel Menüler, Menü Planlama
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
Anlatım, Soru-Cevap, Örnek Olay İnceleme
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Öğr.Gör. Tuğçe CEBECİ
|
Dersi Verenler
|
Öğr.Gör. Günay HASDEMİR
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
1 2
|
|
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontolü-Prof. Dr. Mehmet Sarıışık Menü Yönetimi ve Menü Planlama- Hüseyin Altınel Beslenme İlkeleri ve Menü Planlaması - Ayşe Baysal& Nazife Küçükaslan
|
|
Menü Yönetimi ve Menü Planlama- Hüseyin Altınel
|
|
|
|
|
Ders Yapısı
Matematik ve Temel Bilimler
|
%40
|
|
Alan Bilgisi
|
%60
|
|
|