Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Dökümanlar |
1 |
Bölgesel Mutfak Kültürü
|
|
Sabri Koz, Yemek Kitabı, İstanbul: Kitabevi, 2003, Nevin Halıcı, Türk Mutfağı, İstanbul: Oğlak Yayıncılık, 2009
|
2 |
İç Anadolu Bölgesi Mutfak Kültürü
|
|
Deniz Gürsoy, Yöresel Mutfağımız, İstanbul: Oğlak Yayınları, 2008, (haz) Sabri Koz, Yemek Kitabı, İstanbul: Kitabevi, 2003.
|
3 |
Doğu Anadolu Bölgesi Mutfak Kültürü
|
|
Sabri Koz, Yemek Kitabı, İstanbul: Kitabevi, 2003.Deniz Gürsoy, Yöresel Mutfağımız, İstanbul: Oğlak Yayınları, 2008
|
4 |
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Mutfak Kültürü
|
|
Metin Gümüş, Antep Mutfağı, İstanbul: Kar Yayınları,2009.Deniz Gürsoy, Yöresel Mutfağımız, İstanbul: Oğlak Yayınları, 2008
|
5 |
Karadeniz Bölgesi Mutfak Kültürü
|
|
Sabri Koz, Yemek Kitabı, İstanbul: Kitabevi, 2003..Süleyman Kazmaz, Rize Yemekleri ve Yemek Kültürü, Ankara: Odak Ofset, 1992. Deniz Gürsoy, Yöresel Mutfağımız, İstanbul: Oğlak Yayınları, 2008
|
6 |
Akdeniz Bölgesi Mutfak Kültürü
|
|
Sabri Koz, Yemek Kitabı, İstanbul: Kitabevi, 2003. Fatma Çıkla, Çukurova Yemekleri, Ankara: İnkılap, 1998. Süheyl Budak, Antakya Mutfağı, [y.y.]: Markaj, 2008. Deniz Gürsoy, Yöresel Mutfağımız, İstanbul: Oğlak Yayınları, 2008
|
7 |
Ege Bölgesi Mutfak Kültürü
|
|
Sabri Koz, Yemek Kitabı, İstanbul: Kitabevi, 2003. Fatma Çıkla, Çukurova Yemekleri, Ankara: İnkılap, 1998. Süheyl Budak, Antakya Mutfağı, [y.y.]: Markaj, 2008. Deniz Gürsoy, Yöresel Mutfağımız, İstanbul: Oğlak Yayınları, 2008
|
8 |
VİZE SINAVI
|
|
|
9 |
Marmara Bölgesi Mutfak Kültürü
|
|
Deniz Gürsoy, Yöresel Mutfağımız, İstanbul: Oğlak Yayınları, 2008, Ömür Akkor, Bursa Mutfağı ,İstanbul: İşbankası Kültür Yayınları, 2011
|
10 |
Çorbalar ve Pilavlar
|
|
Deniz Gürsoy, Yöresel Mutfağımız, İstanbul: Oğlak Yayınları, 2008, Ömür Akkor, Bursa Mutfağı ,İstanbul: İşbankası Kültür Yayınları, 2011
|
11 |
Yöresel Peynir Çeşitleri
|
|
Atrun Ünsal, Süt Uyuyunca, İstanbul: Yapı Kredi Yayınları, 2009
|
12 |
Geleneksel Ekmekler
|
|
Deniz Gürsoy, Yöresel Mutfağımız, İstanbul: Oğlak Yayınları, 2008
Aylin Doğan, “Anadolu Mutfak Kültüründe Geleneksel Ekmek Pişirme Teknikleri” Yemek ve Kültür, İstanbul: Çiya Yayınları, 2013, s. 24-37. Aylin Doğan, “Pileki Taşı ve Pileki Ekmeği”, Ekmek Kitabı, (ed.) Emine Gürsoy Naskali, İstanbul: Kitabevi, 2014, s. 111-141. Kamik Toygar, Geleneksel Ekmekçilik ve Hamurişi Yemekler, Ankara: Ankara Üniversitesi Bsımevi, 1995. Deniz Gürsoy, Yöresel Mutfağımız, İstanbul: Oğlak Yayınları, 2008
|
13 |
Geleneksel ve yörelere özgü içecekler
|
|
Deniz Gürsoy, Yöresel Mutfağımız, İstanbul: Oğlak Yayınları, 2008
Aylin Doğan, “Anadolu Mutfak Kültüründe Geleneksel Ekmek Pişirme Teknikleri” Yemek ve Kültür, İstanbul: Çiya Yayınları, 2013, s. 24-37. Aylin Doğan, “Pileki Taşı ve Pileki Ekmeği”, Ekmek Kitabı, (ed.) Emine Gürsoy Naskali, İstanbul: Kitabevi, 2014, s. 111-141. Kamik Toygar, Geleneksel Ekmekçilik ve Hamurişi Yemekler, Ankara: Ankara Üniversitesi Bsımevi, 1995. Deniz Gürsoy, Yöresel Mutfağımız, İstanbul: Oğlak Yayınları, 2008
|
14 |
Proje sunumları
|
|
|
15 |
Genel Tekrar
|
|
|