Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Ön Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Aşçılık
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
Dersin Amacı
|
Bu dersin amacı öğrencileri toplu tüketim amaçlı yemek üretimi ve bu konunun prensipleri hakkında bilgilendirmektir.
|
Dersin İçeriği
|
Endüstriyel yemek üretimini tanımlar ve kavramlar, dünyada ve Türkiye’ de yemek üretiminin endüstrileşme süreci; endüstriyel yemek üretim sistemleri; yemek dağıtım sistemleri; endüstriyel yemek hizmet sistemleri, yerinde üretim ve dağıtım; endüstriyel yemek üretim sürecinin yönetimi.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
Anlatım, gösteri, soru-cevap
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Öğr.Gör. Tuğçe CEBECİ
|
Dersi Verenler
|
Öğr.Gör. Günay HASDEMİR
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
Gökdemir, A. (2019) Mutfak Hizmetleri Yönetimi. (Ed.: Sökmen, A.) Ankara: Detay Yayıncılık. Maviş, F. (2003). Endüstriyel Yiyecek Üretimi. Ankara: Detay Yayıncılık. İlban, M.O. ve Karadut, G. (2018). Toplu Yiyecek İşletmeleri İçin Yiyecek İçecek Yönetimi. Ankara: Detay Yayıncılık.
|
|
-Endüstriyel Yiyecek Üretimi, Fermani Maviş, Detay Yayıncılık.
-Endüstriyel Mutfaklar: Kavramlar ve Uygulamalar, Şaban Kargiglioğlu, Nobel Akademik Yayıncılık.
- Toplu Yemek İşletmeleri İçin Yiyecek İçecek Yönetimi, Mehmet Oğuzhan İlban, Detay Yayıncılık.
- Toplu Beslenme Sistemleri (Toplu Tüketim Yerleri) İçin Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi, Ankara.
|
|
|
|
|
|
|
Ders Yapısı
Sosyal Bilimler
|
%10
|
|
Alan Bilgisi
|
%90
|
|
|