Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Ön Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Aşçılık
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
Dersin Amacı
|
Üretim Teknolojisi ve hammaddesi farklı olan özel olarak ifade edilen gıdaların üretim teknolojilerini öğrenmek.
|
Dersin İçeriği
|
Beslenme ile ilgili temel kavramları açıklayabilme, Türk Gıda Mevzuatına uygun satın alma, üretim, depolama, satış ve servis yapabilme, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandırma.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
Sınav uygulamalarında yarıyıl sonu sınavına vize konuları dahil edilmektedir.
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Öğr.Gör. Huriye ZAFERA huriye.zafera@gedik.edu.tr
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
- Prof.Dr.Sıdıka BULDUK, Gıda Teknolojisi, Detay Yayıncılık, - Dr.Saime ERDOĞAN , Beslenme ve Besin Teknolojisi, İdefiks Yayınları, - Prof. Dr. Necati Akbulut ,Doç. Dr. Cem Karagözlü, Gıda bilimi ve teknolojisi ,Sidas Yayıncılık
|
|
- Prof.Dr.Sıdıka BULDUK, Gıda Teknolojisi, Detay Yayıncılık, - Dr.Saime ERDOĞAN , Beslenme ve Besin Teknolojisi, İdefiks Yayınları, - Prof. Dr. Necati Akbulut ,Doç. Dr. Cem Karagözlü, Gıda bilimi ve teknolojisi ,Sidas Yayıncılık - Prof. Dr. Arsan BİLİŞLİ, Gıda Teknolojisi, Sidas Yayıncılık - Nevzat Aypek, Şeref Kavak, Şerife Ünüvar, Ahmet Çalışkan, Gıda/Besin Teknolojisi, Nobel Akademik Yayıncılık
|
|
|
|
|
|
|
Ders Yapısı
Mühendislik Bilimleri
|
%20
|
|
Alan Bilgisi
|
%80
|
|
|