Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Dökümanlar |
1 |
Türk mutfağına giriş
|
|
Türk Mutfağı; Özge Samancı, Arif Bilgin, Kültür Bakanlığı yayını 2008
|
2 |
Orta Asya Dönemi
|
|
15. Yüzyıl Osmanlı Mutfağı; Mahmud Şirvani, Gökkubbe Y. 2005
|
3 |
Batıya göç ve Selçuklular
|
|
500 Yıllık Osmanlı Mutfağı; Marianna Yerasimos, Boyut 2008
|
4 |
Osmanlı dönemi
(Kuruluş ve Beylikler Dönemi)
|
|
Türk Mutfağı; Nevin Halıcı, Oğlak Yayınları, 2009
|
5 |
Osmanlı dönemi
(Klasik Dönem 15-17.yüzyıllar)
|
|
Tarih Süzgecinde Mutfak Kültürümüz; Deniz Gürsoy, 2013
|
6 |
Osmanlı dönemi
(19. yüzyıl )
|
|
Yemek Kitabı; Sabri Koz, Kitabevi,2002
|
7 |
Osmanlı dönemi
(alafranga etkiler)
|
|
Yemek Kitabı; Sabri Koz, Kitabevi,2002
|
8 |
Ara Sınav
|
|
|
9 |
Dini etkiler ve cemaat mutfakları
|
|
Halıcı, Nevin. Siniden Tepsiye Klasik Türk Mutfağı, Numune Matbaacılık Ltd. Şti. İstanbul.
|
10 |
Halk mutfağı
|
|
Oğuz, Burhan.Türkiye Halkının Kültür Kökenleri 1, Beslenme Teknikleri, İstanbul Matbaası, İstanbul.
|
11 |
Meyhane ve meze kültürü
|
|
Ögel, Bahattin. Türk Kültür Tarihine Giriş IV. “Türklerde Yemek ve Beslenme Kültürü”, Kültür Bakanlı Yayınları, Ankara.
|
12 |
İçecek kültürü ve kahve
|
|
Belge, Murat. Tarih Boyunca Yemek Kültürü. İletişim Yayınları, İstanbul
|
13 |
Genel Tekrar
|
|
|
14 |
Fınal sınavı
|
|
|