Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Ön Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Zorunlu
|
Dersin Amacı
|
Kabinde genel servis usulleri ve servis ekipmanları hakkında bilgi vermek ve bunlarla ilgili uygulama yapmak amaçlanmaktadır.
|
Dersin İçeriği
|
İkram, kabinde servis ekipmanları ve usulleri, ikram ve servis hazırlıkları, özel yemekler, günün saatlerine göre yiyecek ve içecek servisi, yolcu niteliğine göre yiyecek ve içecek servisi, alkollü- alkolsüz içecek bilgisi, peynir bilgisi
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
Gözlem tekniği, gösteri tekniği, drama tekniği, soru cevap tekniği, problem çözme tekniği, gösterip yaptırma tekniği
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Öğr.Gör. Tunay Elüstün
|
Dersi Verenler
|
Öğr.Gör. Tunay Elüstün
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Yapısı
Matematik ve Temel Bilimler
|
%10
|
|
Sosyal Bilimler
|
%20
|
|
Alan Bilgisi
|
%70
|
|
|