Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTS
3SHK235Kabin Servis Eğitimi3+0+035

Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Bölümü / Programı Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Amacı Kabinde genel servis usulleri ve servis ekipmanları hakkında bilgi vermek ve bunlarla ilgili uygulama yapmak amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği İkram, kabinde servis ekipmanları ve usulleri, ikram ve servis hazırlıkları, özel yemekler, günün saatlerine göre yiyecek ve içecek servisi, yolcu niteliğine göre yiyecek ve içecek servisi, alkollü- alkolsüz içecek bilgisi, peynir bilgisi
Dersin Yöntem ve Teknikleri Gözlem tekniği, gösteri tekniği, drama tekniği, soru cevap tekniği, problem çözme tekniği, gösterip yaptırma tekniği
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör. Tunay Elüstün
Dersi Verenler Öğr.Gör. Tunay Elüstün
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar THY servis ders notları
THY Kabin İkram Ders Notları

Ders Yapısı
Matematik ve Temel Bilimler %10
Sosyal Bilimler %20
Alan Bilgisi %70

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Toplam :
2
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 15 3 45
Sınıf Dışı Ç. Süresi 15 6 90
Ödevler 4 10 40
Sunum/Seminer Hazırlama 1 10 10
Ara Sınavlar 1 10 10
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 10 10
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 7 205

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 İkram ve servis hakkındaki temel bilgileri tanımak uçakta servis ve ikram sistemini açıklayabilme
2 Kabinde yapılan servis şekillerini ve servis için gerekli ikram ve kırtasiye malzemelerini öğrenme
3 Uçuş sınıfları arasındaki farkları ve uygun ikram çeşidini öğrenme
4 Serviste dikkat edilmesi gereken usulleri kavrama
5 Uçakta günün saatlerine göre servis şekline karar verebilme
6 Uçakta içecek ve yiyecek ikramı konusunda pratik beceriye sahip olma


Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 İkramın Veriliş Nedenleri - Kabin Ekiplerinin Davranış Standartları - İkramın Yolcular Üzerindeki Etkisi
2 İkram Planlanmasında Ana Faktörler
3 İkram Öncesinde Galley Hazırlıkları
4 Uçuş Öncesi Galley Hazırlığı, İkram Ürünlerinin Temini
5 Yolcu İkram Malzemeleri
6 Servis Çeşitleri
7 Özel Yemek Çeşitleri
8 Ara Sınav
9 Serviste Uyulması Gereken Kurallar, Günün Saatlerine Göre Yiyecek-İçecek Servisi
10 Yolcu Niteliğine Göre Yiyecek-İçecek Servisi
11 Kokpit Servisi, Kabin Ekibi Yemekleri
12 Alkolsüz İçeceklerin Servisi
13 Alkollü İçeceklerin Servisi
14 Peynir Bilgisi
15 Yarıyıl Sınavı


Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12 P13 P14
Tüm 5 5 4 4 4 5 4 4 5 5 5 5 5 5
Ö1 5 5 4 4 4 5 4 4 5 5 5 5 5 5
Ö2 5 5 5 5 4 5 4 4 5 5 5 5 5 5
Ö3 5 5 5 5 4 5 4 4 5 5 5 5 5 5
Ö4 5 5 5 5 4 5 4 4 5 5 5 5 5 5
Ö5 5 5 5 5 4 5 4 4 5 5 5 5 5 5
Ö6 5 5 5 5 4 5 4 4 5 5 5 5 5 5

Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek


https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=113433&curProgID=101&lang=tr