Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
Dersin Amacı
|
Gıda işletmelerinde uygulanan hijyen ve sanitasyon işlemi ile ilgili temel kavramları öğretme ve gıda endüstrisi için gerekliliğini kavratma, Mikrobiyolojik, biyolojik, kimyasal ve fiziksel bulaşmalar hakkında bilgi verme, Üretim prosesine ve üretilen ürüne uygun farklı temizlik ve dezenfeksiyon yöntemlerini seçebilme yetisini kazandırma, Uygulanan hijyen ve sanitasyon programının etkinliğini belirleyebilme yetkinliğini kazandırmadır.
|
Dersin İçeriği
|
Kişisel hijyen uygulamaları, Hijyenik temizlik uygulamaları ve kullanılan maddeler, Gıda hijyeni, Personel hijyeni, Gıda işletme hijyeni, Gıda üretiminde temizlik, Gida işletmelerinde sanitasyon ve Gida tesislerinin dezenfeksiyonu.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
Anlatım (Takrir, Sunma) Metodu, Soru-Cevap Metodu, Tartışma (discussion) metodu
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Tanımsız Ders açıldığında öğretim elemanı atanacaktır.
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
O. Erkmen ve T.F. Bozoglu. Food Safety. İle Punblishing, Ankara.
|
|
Ders notları haftalık olarak verilecektir.
|
|
|
|
|
|
VİZE/FİNAL
|
Ders Yapısı
Mühendislik Bilimleri
|
%10
|
|
Fen Bilimleri
|
%25
|
|
Sağlık Bilimleri
|
%65
|
|
|