Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Beslenme ve Diyetetik
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Zorunlu
|
Dersin Amacı
|
Toplumda özellikleri olan grupların beslenme sorunlarını, nedenlerini, çözüm yollarını öğrenmektir
|
Dersin İçeriği
|
Türkiye'de ve dünyada görülen beslenme sorunları ve epidemiyolojisi, protein-enerji malnutrisyonu, şişmanlık, diyete bağlı kronik hastalıklar, demir yetersizliği anemisi, iyot yetersizliği hastalıkları, diş çürükleri, çinko yetersizliği, raşitizm, osteomalasi, osteoporoz, vitamin yetersizlikleri, folik asit yetersizliği vd. ve epidemiyolojisi, besin destekleri ve besin zenginleştirme, ulusal besin ve beslenme plan ve politikaları
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Dr. Öğretim Üyesi Tuğçe ATAK MERİÇ tugce.meric@gedik.edu.tr
|
Dersin Yardımcıları
|
Arş.Gör. Merve Özvar merve.ozvar@gedik.edu.tr
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
Willett, W., 2013. Nutritional Epidemiology. Oxford University Press. Oxford.
|
|
Willett, W., 2013. Nutritional Epidemiology. Oxford University Press. Oxford. Güler, Ç., Akın, L. 2006. (Ed). Halk Sağlığı Temel Bilgiler.Hacettepe Üniversitesi Yayınları. Ankara. WHO, FAO, UNICEF, Avrupa Birliği yayınları, Uluslararası dergiler.
|
|
|
|
|
|
Vize/Final
|
|