Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Beslenme ve Diyetetik
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Zorunlu
|
Dersin Amacı
|
İnsanlarda enfeksiyona neden olan mikroorganizmaların özelliklerini öğrenme ve uygun testler ile tanımlayabilme
|
Dersin İçeriği
|
İnsanlarda lokal veya sistemik enfeksiyonlara neden olan bakteri, mantar, virüs özellikleri Besin mikrobiyolojisinin kapsamı temel kavramlar Besin kaynaklı hastalıkların epidemiyolojisi Besinlerde mikrobiyal üremeyi etkileyen etmenler
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Uzman Züleyha PESTİL
|
Dersin Yardımcıları
|
Arş.Gör. Merve Özvar merve.ozvar@gedik.edu.tr
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
1)Brooks GF, Butel JS, Morse SA (2008) "Jawetz, Melnick, & Adelberg's Medical Microbiology", Twenty-fourth edition, McGraw-Hill Companies inc., USA 2)Murray PR, Rosenthal KS, Kobayashi GS, Pfaller MA (2002) "Medical Microbiology", Fourth edition, Mosby Inc, Missouri USA 3)Topçu AW, Söyletir G, Doğanay M (2002) "İnfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyolojisi" Cilt1-2, Nobel Matbaacılık. Türkiye. 4)Roitt I, Brotoff J, Male D (2005) "Immunology" Seventh edition, Mosby Inc, Missouri USA
|
|
Genel Mikrobiyoloji Kitapları ve Ders Notları
|
|
|
|
|
|
Vize/Final
|
Ders Yapısı
Fen Bilimleri
|
%80
|
|
Sağlık Bilimleri
|
%10
|
|
Alan Bilgisi
|
%10
|
|
|