| Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Dökümanlar |
| 1 |
Beslenme Biyokimyasına Giriş
|
|
|
| 2 |
Esansiyel besinler ve beslenme gereksinimleri
|
|
|
| 3 |
Metabolizmanın besinlerden enerji etme süreçleri
|
|
|
| 4 |
Temel Besin Grupları, Karbonhidratlar ve Glukoz
|
|
|
| 5 |
Temel Besin Grupları, Karbonhidratların sindirim mekanizmaları ve hormonların etkileri
|
|
|
| 6 |
Temel Besin Grupları, Proteinler ve besinlerin protein içerikleri
|
|
|
| 7 |
Temel Besin Grupları, Lipitler ve besinlerin lipit içerikleri
|
|
|
| 8 |
Ara Sınav
|
|
|
| 9 |
Kolesterol ve Fraksiyonlarının beslenme ile ilişkisi ve yarattığı sağlık sorunları
|
|
|
| 10 |
Tat alma duyusu ve Tat alma reseptörleri
|
|
|
| 11 |
Yapay Tatlandırıcılar ve metabolizma üzerindeki etkileri
|
|
|
| 12 |
Temel Besin Grupları, Vitaminler ve yapısal özellikleri
|
|
|
| 13 |
Suda ve Yağda çözünen vitaminler ve besinler ile ilişkileri
|
|
|
| 14 |
Flavanoidler ve bitkisel antioksidanlar
|
|
|
| 15 |
Genel Tekrar
|
|
|
| 16 |
Final Sınavı
|
|
|