Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Beslenme ve Diyetetik
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Zorunlu
|
Dersin Amacı
|
Besin kalitesinin objektif ve subjektif yöntemlerle değerlendirilmesini öğretmek, temel besin gruplarının (süt, et, tahıl, yumurta, sebze-meyveler) yapısal ve fonksiyonel özelliklerini öğretmek, fonksiyonel besinler ve biyoaktif besin bileşenlerinin sağlık üzerindeki etkilerini güncel yayınlarla tartışmak
|
Dersin İçeriği
|
Besin kalitesi ve besin kalitesinin değerlendirilmesinde kullanılan subjektif ve objektif yöntemler, süt ve süt ürünleri, et ve ürünleri, yumurta, tahıllar, çay, kahve vb. yiyecek ve içeceklerin bileşimleri, fonksiyonel ve yapısal özellikleri, biyoaktif besin bileşenleri ve fonksiyonel besinler
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Dr. Öğretim Üyesi Hasan Uğur ÖNCEL
|
Dersin Yardımcıları
|
Arş.Gör. Merve Özvar merve.ozvar@gedik.edu.tr
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
• H.D. Belitz, W. Grosch, “Food chemitry” 3 rd ed. Springer, 2004. • Mehmet Demirci,”Gıda Kimyası”, İstanbul, 2012. Halit Keskin “Besin Kimyası 1. Ve 2. Cilt”, Istanbul Üniversitesi, 1981. Ders notları Mehmet Demirci,”Gıda Kimyası”, İstanbul, 2012.
|
|
Ders notları haftalık olarak verilecektir.
|
|
|
|
|
|
Vize/Final
|
Ders Yapısı
Fen Bilimleri
|
%50
|
|
Alan Bilgisi
|
%50
|
|
|