Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Beslenme ve Diyetetik
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Zorunlu
|
Dersin Amacı
|
Mikrobiyotanın tanımı, Mikrobiyotanın eğitimideki terbiyeyi öğretmek.
|
Dersin İçeriği
|
Mikrobiyotaya giriş, Anatomik bölgeler ve mikrobiyatanın oluşumu, Sağlık ve hastalıklarda bağırsak mikrobiyotası, Fonksiyonel besinler ve mikrobiyota, Mikrobiyota, GIS sağlığı ve bağırsak hastalıkları, Egzersizin bağırsak mikrobiyotasına etkisi, Mikrobiyota ve yaşlılık, Obezite ve mikrobiyota, Diyabet ve mikrobiyota, Kanser ve mikrobiyota, ve Nörolojik hastalıklar ve mikrobiyota.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Doç.Dr. Özlem AYTEKİN
|
Dersin Yardımcıları
|
Arş.Gör. Merve Özvar merve.ozvar@gedik.edu.tr
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
Ders notları, güncel makaleler Power Point Ders Notları Erkmen, Osman (Editör). Gıda Mikrobiyolojisi, Efil Yayınevi, 6. Baskı 2022. Erkmen, Osman; Bozoglu, T. Faruk. Gıda Mikrobiyolojisi: Uygulamaya İlkeleri. Cilt 1: Gıdalarla İlgili Mikroorganizmalar, Gıda Kaynaklı Hastalıklar ve Gıda Bozulması.. John Wiley and Sons, Ltd., Chichester, 2016. ISBN: 978-1-119-23776-1, doi.org/10.1002/9781119237860 Erkmen, Osman; Bozoglu, T. Faruk. Gıda Mikrobiyolojisi: Gıdaların Korunması ve İşlenmesinde Mikroorganizmalar. Cilt 2: Gıdalarla İlgili Mikroorganizmalar, Gıda Kaynaklı Hastalıklar ve Gıda Bozulması. John Wiley and Sons, Ltd., Chichester, 2016. ISBN: 978-1-119-23776-1, doi.org/10.1002/9781119237860 Erkmen, Osman. Gıdaların ve Gıda işleme alanlarının Mikrobiyolojik Analizleri. Elsevier Inc., London, 2022. ISBN: 9780323916516, 26 Nov 2022. Erkmen, Osman. Mikrobiyolojide laboratuvar uygulamaları. Elsevier Inc., Oxford, 2021, 292p. ISBN: 978-0-323-91017-0, doi.org/10.1016/B978-0-323-91017-0.09981-9
|
|
Ders powerpoint notları
|
|
|
|
|
|
|
Ders Yapısı
Fen Bilimleri
|
%10
|
|
Sağlık Bilimleri
|
%90
|
|
|