Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Beslenme ve Diyetetik
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Zorunlu
|
Dersin Amacı
|
Toplu beslenme sistemlerinde (TBS) yönetim ve organizasyon, mutfak ve yemekhane planlama, menü planlama, satın alma ve depolama gibi toplu beslenme sistemleri süreçleri konularında bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
|
Dersin İçeriği
|
Toplu beslenme ve önemi, TBS sistem tipleri/ yeni üretim sistemleri, yönetim ve organizasyon, mutfak/yemekhane planlama, TBS'de kullanılan araç gereçler, menü yönetimi ve denetimi, standart yemek tarifeleri ve denetimi, satın alma ve depolama teknikleri, iş güvenliği.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Dr. Öğretim Üyesi Sabiha Gonca Güzel ÜNAL gonca.unal@gedik.edu.tr
|
Dersi Verenler
|
Dr. Öğretim Üyesi SABİHA GONCA GÜZEL ÜNAL
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Var
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
Toplu Beslenme Sistemi Sağlıklı Yönetim Rehberi. Prof. Dr. Türkan Kutluay Merdol. Hatipoğlu Yayınları.
|
|
1. Arora RK. (2007). Food Service And Catering Management. APH Publishing, India. 2- Jones P, Merricks P. (1994) The management of food service operations. Thomson Learning, UK (ISBN: 9780304329076) 3. Grossbauer, S. (2001). Managing Foodservice Operations: A Systems Approach for Healthcare and Institutions (Fourth edition). Kendall Hunt, USA. 4. Doğan, M. (2018). Toplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi. Nobel Akademik Yayıncılık. 5.Bilici S, Baş M, Toplu Beslenme Sistemleri, Hedef Basın -Yayın Ankara, Turkiye
|
|
Ders notları
|
|
|
|
Vize/Final
|
|