| Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Dökümanlar |
| 1 |
Fonksiyonel Besin Kavramı, Fonksiyonel Besin Tanımı, Fonksiyonel Besinlerin Gelişim Süreci, Biyoaktif Bileşenlerine Göre Fonksiyonel Besinlerin Sınıflandırılması
|
|
|
| 2 |
Probiyotikler ve Sağlık
|
|
|
| 3 |
Prebiyotikler ve Sağlık
|
|
|
| 4 |
Bitkisel steroller, stanoller ve sağlık
|
|
|
| 5 |
Polifenoller ve Sağlık I, Fenolik asitler
|
|
|
| 6 |
Polifenoller ve Sağlık II, Flavonoidler: Kateşinler, Antosiyanidinler
|
|
|
| 7 |
Fitoöstrojenler ve Sağlık
|
|
|
| 8 |
Ara Sınav Haftası
|
|
|
| 9 |
Kükürtlü Bileşikler (Glukosinolatlar, Allisinler) ve Sağlık
|
|
|
| 10 |
Karotenoidler ve Sağlık
|
|
|
| 11 |
Yağ Asitleri (n-3 Çoklu Doymamış Yağ Asitleri, Tekli Doymamış Yağ Asitleri, Konjuge Linoleik Asit) ve Sağlık
|
|
|
| 12 |
Fonksiyonel Besinler: Pazar Araştırması Öğrenci Sunuları, Tartışma
|
|
|
| 13 |
Fonksiyonel Besinler İle İlişkili Ulusal Ve Uluslararası Düzenlemeler
|
|
|
| 14 |
Fonksiyonel Besinler: Diyetisyenin Sorumlulukları
|
|
|
| 15 |
Genel Tekrar
|
|
|
| 16 |
Final Sınavı Haftası
|
|
|