Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Beslenme ve Diyetetik
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
Dersin Amacı
|
Gıda güvenliğinin tanımı, gıdalardaki bulaşma türlerini, gıdaların işleme aşamasında ve sonrasında, işlenmeyen çiğ gıdalarda oluşabilecek toksinlerin, enfeksiyonların veya bulaşan kimyasalların sağlığa etkileri ve korunma yollarını Türkiye'de ve dünyada uygulanan besin güvenliği uygulamalarını öğretmektir.
|
Dersin İçeriği
|
Gıda güvenliği, hijyen ve sanitasyonun tanımı, tüketilen gıdalarda insan sağlığına zarar verebilecek etmenlerin nedenleri, zararları ve önleme yolları, toplu beslenme yapılan kurumlarda gıda güvenliği, hijyen ve sanitasyon, Gıda zehirlenmeleri ve kontrolü, Türkiye'de ve dünyada besin güvenliği ile ilgili uygulamalardır.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Doç.Dr. FATİH TARLAK
|
Dersi Verenler
|
Yok
|
Dersin Yardımcıları
|
Arş.Gör. Merve Özvar merve.ozvar@gedik.edu.tr
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
Gıda Güvenliği Ve Gıda Mevzuatı Nevzat Artık, Gıda Endüstrisinde “Güvenli Gıda” Üretmek, Telime Mahmutoğlu, ODTÜ Yayınevi Nevin Şanlıeri Aybüke Ceyhan Sezgin, Detay Yayıncılık
|
|
Ders Notları
|
|
|
|
|
|
Vize/Final
|
|