Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTS
1BES111Mesleki Oryantasyon2+0+022

Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Bölümü / Programı Beslenme ve Diyetetik
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Amacı Öğrencilere bölüm, anabilim dalları, meslek eğitim ve uygulama standartları ve meslek etiği konusunda bilgi ve beceri kazandırmak.
Dersin İçeriği Beslenme ve Diyetetik Bölümünün ve Anabilim dallarının tanıtımı, mesleki etik ve deontoloji kavramları, ders programları, öğrenci sorumlulukları ve yönetmelikler ile diyetisyenlik mesleği, iyi meslek uygulamaları, meslek örgütleri, mesleğin tarihi ve mesleki kaynaklara ulaşım gibi konuları içerir.
Dersin Yöntem ve Teknikleri
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Sabiha Gonca Güzel ÜNAL gonca.unal@gedik.edu.tr
Dersi Verenler Dr. Öğretim Üyesi SABİHA GONCA GÜZEL ÜNAL
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar Hacettepe Üniversitesi Yönetmeliği
EFAD, ICDA ve IUNS web sayfaları
JADA vb. dergiler
Ders notları haftalık olarak verilecektir.
Diyetisyen standardı (iso),(Dietician standart -ISO)
VİZE/FİNAL

Ders Yapısı
Sağlık Bilimleri %50
Alan Bilgisi %50

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Toplam :
2
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 2 28
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 1,50 21
Ara Sınavlar 1 1 1
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 1 1
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 2 51

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Sağlık Bilimleri Fakültesini, Beslenme ve Diyetetik Bölümünü ve Anabilim Dallarını tanır.
2 Mesleki örgütlerin görev, yetki ve sorumluluklarını öğrenir.
3 Diyetisyenlik mesleğinin çalışma alanlarını öğrenir.
4 Meslek etiği ve deontoloji ile ilgili temel bilgileri öğrenir.
5 Mesleğinin gerektirdiği davranış ve aktiviteleri tanımlama ve uygulama becerileri kazanır.
6 Eğitimi sırasında gerekli yönetmelikleri öğrenir.


Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 Beslenme ve Diyetetik Bölüm Tanıtımı
2 Diyetisyenlik Meslek Etiği
3 Mesleki Terminoloji ve Beslenmeye Giriş
4 Beslenme Bilimleri Anabilim Dalı'nın Tanıtımı
5 Beslenme ve Diyetetikte Literatür Tarama
6 Kurumsal Beslenme Danışmanlığı Diyetisyenliği
7 Anne-Çocuk Diyetisyenliği
8 Ara Sınav Haftası
9 Akademide Diyetisyen Olmak
10 Klinik Diyetisyen Olmak
11 Sporcu Diyetisyenliği
12 Toplu Beslenme Sistemlerinde Diyetisyenlik
13 Yurt Dışında Diyetisyen Olmak
14 Besin Destekleri Sektöründe Diyetisyenlik
15 Genel Tekrar
16 Final Sınavı Haftası


Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10
Tüm 2 1 1 1 2 2 1 1 4
Ö1 2 1 1 1 2 2 1 1 4
Ö2 2 1 1 1 2 2 1 1 4
Ö3 2 1 1 1 2 2 1 1 4
Ö4 2 1 1 1 2 2 1 1 4
Ö5 2 1 1 1 2 2 1 1 4
Ö6 2 1 1 1 2 2 1 1 4

Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek


https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=118812&curProgID=5610&lang=tr