Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Beslenme ve Diyetetik
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
Dersin Amacı
|
Menü yönetim ve denetimi konularında bilgi ve beceri kazanarak, her kuruluş ve hedef tüketiciye yönelik makro ve mikro besin ögesi ihtiyaçlarına uygun menüler planlayabilme becerisini kazandırmak.
|
Dersin İçeriği
|
Menü planlamanın önemi ve yararları, menü planlamada göz önünde bulundurulması gereken etmenler, menü modeli geliştirme aşamaları ve ilkeleri, kreşlere yönelik menü planlama, işçilere yönelik menü planlama, huzurevlerine yönelik menü planlama, vejeteryan ve beslenmesinde çeşitli özelliklere dikkat eden bireyler için menü planlama, sporcular için menü planlama, diyet menüleri planlama ve her bir özel grup için menü değerlendirmesi.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Öğr.Gör. Çağla Pınarlı cagla.pinarli@gedik.edu.tr
|
Dersin Yardımcıları
|
Arş.Gör. Merve Özvar merve.ozvargedik.edu.tr
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
Beyhan Y, Ciğerim N, Toplu Beslenme Sistemlerinde Menü Yönetimi ve Denetimi, Kök Yayıncılık, Ankara,1995. Paul J. McVety,Bradley J. Ware,Claudette Lévesque Ware, Fundamentals of Menu Planning, John&Wiley Sons, New Jersey, 2009. Lisa Gordon-Davis, Hospitality Industry Handbook on Nutrition and Menu Planning, 2002
|
|
Ders notları haftalık olarak verilecektir.
|
|
|
|
|
|
Vize/Final
|
|