Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Beslenme ve Diyetetik
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
Dersin Amacı
|
Küresel besin zinciri, onun bileşenleri ve aralarındaki ilişkiler hakkında bilgi sağlamak Besin zincirini etkileyen temel eğilimler ile sektörün ve polita yapıcıların karşı karşıya olduğu ana problemleri incelemek
|
Dersin İçeriği
|
Bu ders kapsamında küresel besin zinciri sistemleri, tarım ve ilgili endüstriler, besin isteğindeki değişim eğilimleri, diyet ve besin tüketimi alışkanlıklarındaki değişimin göstergeleri, besin zincirinde eklenen değerlerin paylaşımı, besin desteğinde ticaret başta olmak üzere eğilimler, küresel ısınmanın etkilerinin değerlendirilmesi, dünyada besin üretimde çevresel ayak izi sistemi başlıkları ele alınacaktır.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Öğr.Gör. Çağla Pınarlı cagla.pinarli@gedik.edu.tr
|
Dersin Yardımcıları
|
Arş.Gör. Merve Özvar merve.ozvar@gedik.edu.tr
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
https://eatforum.org/eat-lancet-commission/
|
|
1. Esnouf C., Russel M., Bricas N., Food System Sustainability. Cambridge University Press, 2013 2. Campbell-Platt G. Food Science and Technology. Wiley-Blackwell, Oxford UK, 2009 3. Barbosa-Canovas G.V., Mortimer A., Lineback A., Spiess W., Buckle K., Colonna P. Global Issues in Food Science and Technology. Academic Press, 2009 4. FAO. The State of Food Insecurity in the World: 2011. Rome, 2011. Food and Agriculture Organization of the United Nations 5. FAO. "Managing Systems at Risk". The State of the World's Land and Water Resources for Food and Agriculture (SOLAW). Retrieved 4 June 2012 from http://www.fao.org/nr/solaw/en/.
|
|
|
|
|
|
|
Ders Yapısı
Eğitim Bilimleri
|
%40
|
|
Sağlık Bilimleri
|
%60
|
|
|