Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Beslenme ve Diyetetik
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
Dersin Amacı
|
Mikrobiyotanın tanımı, Mikrobiyotanın eğitimideki terbiyeyi öğretmek.
|
Dersin İçeriği
|
Mikrobiyotaya giriş, Anatomik bölgeler ve mikrobiyatanın oluşumu, Sağlık ve hastalıklarda bağırsak mikrobiyotası, Fonksiyonel besinler ve mikrobiyota, Mikrobiyota, GIS sağlığı ve bağırsak hastalıkları, Egzersizin bağırsak mikrobiyotasına etkisi, Mikrobiyota ve yaşlılık, Obezite ve mikrobiyota, Diyabet ve mikrobiyota, Kanser ve mikrobiyota, ve Nörolojik hastalıklar ve mikrobiyota.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Öğr.Gör. Çağla PINARLI cagla.pinarli@gedik.edu.tr
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
1. Kochhar, S., Martin, F.-P. (2015). Beslenme ve Hastalıkta Metabonomik ve Bağırsak Mikrobiyotası. Springer-Verlag, Londra, 375p. 2. Ishiguro, E., Haskey, N., Campbell, K. (2018). Gut Microbiota: Interactive Effects on Nutrition and Health, Elsevier Inc, 194p. 3. Erkmen, O., Erten, H., Sağlam, H. (2020). Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi. Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, 2020, 862p. ISBN: 978-625-406-665-8
|
|
Ders powerpoint notları
|
|
|
|
|
|
Vize/Final
|
Ders Yapısı
Fen Bilimleri
|
%10
|
|
Sağlık Bilimleri
|
%90
|
|
|