| Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Dökümanlar |
| 1 |
Epidemiyolojiye giriş, temel kavramlar ve epidemiyolojinin kullanım alanları
|
|
|
| 2 |
Epidemiyolojik ölçütler ve değişkenler, mortalite ve morbidite ölçütleri.
|
|
|
| 3 |
Sağlıkla ilgili sorunları saptamada epidemiyolojik yöntemleri kullanma
|
|
|
| 4 |
Kesitsel araştırmalar, vaka-kontrol araştırmaları, kohort araştırmaları
|
|
|
| 5 |
Deneysel araştırmalar, metodolojik araştırmalar
|
|
|
| 6 |
Enfeksiyon etkenleri ve oluşumu, hastalık oluşumunda nedenler bulaş kaynakları, bulaşıcı hastalıkların epidemiyolojisi, sık görülen bulaşıcı hastalıklar ve hemşirelik bakımı
|
|
|
| 7 |
Bulaşıcı hastalıkların epidemiyolojisi, sık görülen bulaşıcı hastalıklar ve hemşirelik bakımı
|
|
|
| 8 |
Ara Sınav
|
|
|
| 9 |
Bulaşıcı hastalıklardan korunma, aseptik teknik ilkeleri, aşılar, birey, aile, grup, toplum ve sağlık çalışanlarının enfeksiyon kontrolü ve eğitimi
|
|
|
| 10 |
Hastane enfeksiyonlarının oluşumu ve en sık görülen hastane enfeksiyonları
|
|
|
| 11 |
Solunum yolu ile bulaşan enfeksiyon hastalıkları ve hemşirelik bakımı
|
|
|
| 12 |
Sindirim yolu ile bulaşan enfeksiyon hastalıkları ve hemşirelik bakımı
|
|
|
| 13 |
Cinsel yol ile bulaşan enfeksiyon hastalıkları ve hemşirelik bakımı
|
|
|
| 14 |
Deri ve mukoza yoluyla ile bulaşan enfeksiyon hastalıkları ve hemşirelik bakımı
|
|
|
| 15 |
Kan yolu ile bulaşan enfeksiyon hastalıkları ve hemşirelik bakımı
|
|
|
| 16 |
Yarıyıl Sonu Sınavı
|
|
|