Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Dökümanlar |
1 |
Epidemiyolojiye giriş, temel kavramlar ve epidemiyolojinin kullanım alanları
|
|
|
2 |
Epidemiyolojik ölçütler ve değişkenler, mortalite ve morbidite ölçütleri.
|
|
|
3 |
Sağlıkla ilgili sorunları saptamada epidemiyolojik yöntemleri kullanma
|
|
|
4 |
Kesitsel araştırmalar, vaka-kontrol araştırmaları, kohort araştırmaları
|
|
|
5 |
Deneysel araştırmalar, metodolojik araştırmalar
|
|
|
6 |
Enfeksiyon etkenleri ve oluşumu, hastalık oluşumunda nedenler bulaş kaynakları, bulaşıcı hastalıkların epidemiyolojisi, sık görülen bulaşıcı hastalıklar ve hemşirelik bakımı
|
|
|
7 |
Bulaşıcı hastalıkların epidemiyolojisi, sık görülen bulaşıcı hastalıklar ve hemşirelik bakımı
|
|
|
8 |
Ara Sınav
|
|
|
9 |
Bulaşıcı hastalıklardan korunma, aseptik teknik ilkeleri, aşılar, birey, aile, grup, toplum ve sağlık çalışanlarının enfeksiyon kontrolü ve eğitimi
|
|
|
10 |
Hastane enfeksiyonlarının oluşumu ve en sık görülen hastane enfeksiyonları
|
|
|
11 |
Solunum yolu ile bulaşan enfeksiyon hastalıkları ve hemşirelik bakımı
|
|
|
12 |
Sindirim yolu ile bulaşan enfeksiyon hastalıkları ve hemşirelik bakımı
|
|
|
13 |
Cinsel yol ile bulaşan enfeksiyon hastalıkları ve hemşirelik bakımı
|
|
|
14 |
Deri ve mukoza yoluyla ile bulaşan enfeksiyon hastalıkları ve hemşirelik bakımı
|
|
|
15 |
Kan yolu ile bulaşan enfeksiyon hastalıkları ve hemşirelik bakımı
|
|
|
16 |
Yarıyıl Sonu Sınavı
|
|
|