Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Hemşirelik
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
Dersin Amacı
|
Gıda işletmelerinde uygulanan hijyen ve sanitasyon işlemi ile ilgili temel kavramları öğretme ve gıda endüstrisi için gerekliliğini kavratma, Mikrobiyolojik, biyolojik, kimyasal ve fiziksel bulaşmalar hakkında bilgi verme, Üretim prosesine ve üretilen ürüne uygun farklı temizlik ve dezenfeksiyon yöntemlerini seçebilme yetisini kazandırma, Uygulanan hijyen ve sanitasyon programının etkinliğini belirleyebilme yetkinliğini kazandırmadır.
|
Dersin İçeriği
|
Kişisel hijyen uygulamaları, Hijyenik temizlik uygulamaları ve kullanılan maddeler, Gıda hijyeni, Personel hijyeni, Gıda işletme hijyeni, Gıda üretiminde temizlik, Gida işletmelerinde sanitasyon ve Gida tesislerinin dezenfeksiyonu.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Prof.Dr. Osman ERKMEN
|
Dersin Yardımcıları
|
Arş.Gör. Merve Özvar Arş.Gör. Rabia Melda KARAAĞAÇ
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
O. Erkmen ve T.F. Bozoglu. Food Safety. İle Punblishing, Ankara.
|
|
Ders notları
|
|
|
|
|
|
VİZE/FİNAL
|
Ders Yapısı
Mühendislik Bilimleri
|
%10
|
|
Fen Bilimleri
|
%25
|
|
Sağlık Bilimleri
|
%65
|
|
|