| Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Dökümanlar |
| 1 |
Bina bilgisi kavramı, mimarlıktaki önemi.
|
|
|
| 2 |
İnsan boyutları; antropometrik, duyusal, zihinsel boyutlar, mimarlıkta boyutların önemi ve kullanılması.
|
|
|
| 3 |
Kullanıcı gereksinmeleri; fiziksel gereksinmeler (mekânsal, ısısal, işitsel, görsel vs.) psikososyal gereksinmeler (mahremiyet, davranışsal, estetik, toplumsal), insan-çevre ilişkisi
|
|
|
| 4 |
Mimari planlama süreci, süreç aşamaları, programlama (kararlar), tasarlama (bilgi toplama, analiz, sentez, değerlendirme) tasarımda değerlendirme ölçütleri, uygulama, kullanım.
|
|
|
| 5 |
Mekân kurgusu, örnekler ve uygulama çalışması.
|
|
|
| 6 |
Mekânlar arası ilişkiler, mekan kurgusu, örnekler.
|
|
|
| 7 |
Arasınav
|
|
|
| 8 |
Konut, konut kültürü, konut yakın çevresi, tasarıma etki eden fiziksel çevre faktörleri, fiziksel çevre verilerinin analizi. Konutta mekân gelişimi, konutta mekan ilişkileri
|
|
|
| 9 |
Yaşama (yemek+oturma) Mekanı, oturma ve yemek yeme eylemi, donatıları, yaşama mekanı ve konuttaki yeri.
|
|
|
| 10 |
Mutfak, Yemek pişirme ve hazırlama eylemi donatıları, mutfak ve konuttaki yeri.
|
|
|
| 11 |
Yatak Odası, yatma eylemi, donatıları, yatma mekanı, konuttaki yeri.
|
|
|
| 12 |
Banyo- Wc, yıkanma eylemi, donatıları, yıkanma mekanı ve konuttaki yeri.
|
|
|
| 13 |
Servis Birimleri, donatıları, konuttaki yerleri.
|
|
|
| 14 |
Ödevlerin sunumu ve değerlendirilmesi.
|
|
|
| 15 |
Ödevlerin sunumu ve değerlendirilmesi.
|
|
|