| Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Dökümanlar |
| 1 |
Beslenmenin tanımı, beslenme, sağlık ve performans ilişkisi
|
|
|
| 2 |
Sporda enerji gereksinimi, metabolizma ve enerji oluşumu
|
|
|
| 3 |
Beslenme analiz yöntemleri (BMR, ideal kilo, BMI), vücut kompozisyonu, kilo kontrolü
|
|
|
| 4 |
Su ve sporcu beslenmesindeki önemi
|
|
|
| 5 |
Karbonhidratlar, glisemik indeks ve sporcu beslenmesindeki önemi
|
|
|
| 6 |
Yağlar ve sporcu beslenmesindeki önemi; kolesterol (HDL, LDL) ve vücuttaki görevleri
|
|
|
| 7 |
Proteinler ve sporcu beslenmesindeki önemi
|
|
|
| 8 |
Ara sınav
|
|
|
| 9 |
Vitaminler, antioksidanlar ve sporcu beslenmesindeki önemi
|
|
|
| 10 |
Mineraller ve sporcu beslenmesindeki önemi
|
|
|
| 11 |
Müsabaka öncesi, esnası ve sonrası beslenme ilkeleri
|
|
|
| 12 |
Ergojenik yardımcılar, tanım ve kategorileri
|
|
|
| 13 |
Ergojenik yardımcıların etki ve yan etkileri
|
|
|
| 14 |
Besin takviyeleri alırken bilinçli seçimler
|
|
|