Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Dökümanlar |
1 |
Beslenmenin tanımı, beslenme, sağlık ve performans ilişkisi
|
|
|
2 |
Sporda enerji gereksinimi, metabolizma ve enerji oluşumu
|
|
|
3 |
Beslenme analiz yöntemleri (BMR, ideal kilo, BMI), vücut kompozisyonu, kilo kontrolü
|
|
|
4 |
Su ve sporcu beslenmesindeki önemi
|
|
|
5 |
Karbonhidratlar, glisemik indeks ve sporcu beslenmesindeki önemi
|
|
|
6 |
Yağlar ve sporcu beslenmesindeki önemi; kolesterol (HDL, LDL) ve vücuttaki görevleri
|
|
|
7 |
Proteinler ve sporcu beslenmesindeki önemi
|
|
|
8 |
Ara sınav
|
|
|
9 |
Vitaminler, antioksidanlar ve sporcu beslenmesindeki önemi
|
|
|
10 |
Mineraller ve sporcu beslenmesindeki önemi
|
|
|
11 |
Müsabaka öncesi, esnası ve sonrası beslenme ilkeleri
|
|
|
12 |
Ergojenik yardımcılar, tanım ve kategorileri
|
|
|
13 |
Ergojenik yardımcıların etki ve yan etkileri
|
|
|
14 |
Besin takviyeleri alırken bilinçli seçimler
|
|
|