Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTS
5ANE301Yarışma/Müsabaka Analizi2+1+044

Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Bölümü / Programı Antrenörlük Eğitimi
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Amacı Sporcu performansını artırmak için kullanılan beslenme destek ürünleri ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak.
Dersin İçeriği Spor ve Beslenme ilişkisi, farklı beslenme destek ürünlerininin sağlık ve sportif performansa etkisi
Dersin Yöntem ve Teknikleri
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Yok
Dersi Verenler Dr. Öğretim Üyesi ayla taşkıran
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar Practical Sport Nutrition. Louise Burke. Human Kinetics, USA. 2007
Ara sınav (%40), Final sınavı (%60)

Ders Yapısı
Sağlık Bilimleri %25
Alan Bilgisi %75

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Toplam :
2
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 2 28
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 1 14
Ödevler 14 1 14
Ara Sınavlar 1 3 3
Uygulama 14 2 28
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 3 3
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 3 90

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Sporcu beslenmesiyle ilgili genel kavramları bilir ve araştırır.
2 Tüm besin öğelerinin vücudumuzdaki görevlerini ve egzersizdeki önemini bilir
3 knows the importance of nutritional elements on our body
4 Müsabaka yada antrenman öncesi, sonrası ve sırasında beslenmede nelere dikkat edilmesi gerektiğini bilir.


Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 Beslenmenin tanımı, beslenme, sağlık ve performans ilişkisi
2 Sporda enerji gereksinimi, metabolizma ve enerji oluşumu
3 Beslenme analiz yöntemleri (BMR, ideal kilo, BMI), vücut kompozisyonu, kilo kontrolü
4 Su ve sporcu beslenmesindeki önemi
5 Karbonhidratlar, glisemik indeks ve sporcu beslenmesindeki önemi
6 Yağlar ve sporcu beslenmesindeki önemi; kolesterol (HDL, LDL) ve vücuttaki görevleri
7 Proteinler ve sporcu beslenmesindeki önemi
8 Ara sınav
9 Vitaminler, antioksidanlar ve sporcu beslenmesindeki önemi
10 Mineraller ve sporcu beslenmesindeki önemi
11 Müsabaka öncesi, esnası ve sonrası beslenme ilkeleri
12 Ergojenik yardımcılar, tanım ve kategorileri
13 Ergojenik yardımcıların etki ve yan etkileri
14 Besin takviyeleri alırken bilinçli seçimler


Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12 P13 P14 P15 P16
Tüm 4 2
Ö1 3
Ö2 2
Ö3 2
Ö4

Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek


https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=197075&curProgID=75&lang=tr