Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Dökümanlar |
1 |
Beslenme
|
|
|
2 |
Beslenme ve besin öğeleri
|
|
|
3 |
Besinlerin görevleri, Beslenmenin önemi, Vücudun bileşimi, Beslenme açısından enerji, Bazal metabolizma
|
|
|
4 |
Proteinler, (proteinlerin görevleri, protein ihtiyacı, proteinlerin vücutta değerlendirilmesini etkileyen faktörler, protein kaynakları, protein değerini belirleme metotları, protein depolanması ve eksikliği)
|
|
|
5 |
Karbonhidratlar, (şekilleri, sindirimi ve emilmesi depolanması, kullanılması, görevleri, günlük karbonhidrat ihtiyacı, şeker dışındaki taçlandırıcılar) Gıda formları ve beslenme alışkanlıkları,sağlıklı beslenme şartları
|
|
|
6 |
Vitaminlerin beslenme açısından önemleri
|
|
|
7 |
vizeler
|
|
|
8 |
Mineral maddelerin fizyolojik önemi, kalsiyum önemi ve görevleri, fosfor, demir, magnezyum
|
|
|
9 |
Lipidler, yağların fonksiyonları, yağ ihtiyacı, yağların sindirimi, emilmesi, kanda taşınması
|
|
|
10 |
Çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin beslenmesi
|
|
|
11 |
Beslenme ve sağlık-toplum ilişkisi, dengeli beslenme ilkeleri, yetersiz ve dengesiz beslenme sorunları
|
|
|
12 |
Toplu beslenme yapan kuruluşların tanımı ve özellikleri, gıda kalite kontrol uygulamaları standardizasyonu
|
|
|
13 |
Besinlerin hazırlanması sırasında oluşan kayıpların önlenmesi
|
|
|
14 |
finaller
|
|
|