Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Beslenme ve Diyetetik
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
Dersin Amacı
|
Bu dersin amacı sağlık hizmetlerinde kalite kavramı, sağlık hizmetlerinde kalite iyileştirmenin tarihçesi, kalitenin özellikleri kavramları hakkında bilgi vermektir.
|
Dersin İçeriği
|
Kalite Yönetim Sistemi ve standartlara yönelik bilgilendirme ve uygulama yapılması.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Uzman Nevin Sanem SEÇMENOĞLU
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
Ali Özdemir, Kalite Güvence ve Standartlar Sağlık Hizmetlerinde Sürekli Kalite İyileştirme, Doç. Dr. Sıdıka Kaya, Pelikan Yayınları, 2005. Toplam Kalite Yönetimi Fakat Nasıl?, Ahmet Kovancı, Sistem Yayıncılık, 2004.
|
|
Ders sunumları.
|
|
|
|
|
|
|
Ders Yapısı
Sosyal Bilimler
|
%90
|
|
Sağlık Bilimleri
|
%10
|
|
|