Week | Topics | Study Materials | Materials |
1 |
Food and its composition.
|
The course notes uploaded to the system by the instructor must be read.
|
Gıda Katkı Maddeleri Editör: Prof. Dr. Tomris Altuğ
Gıda Kimyası, İlbilge Saldamlı Hacettepe Yayınları
Beslenme-Prof. Dr. Ayşe Baysal- Hatiboğlu yayınları-18.baskı-2018
Erkmen, O., Sağlam, H., Bozoğlu, T.F., 2022. Gıda Hijyen ve Sanitasyonu. Nobel, Ankara.
Mustafa Üçüncü (2012). Süt ve Mamülleri Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, İzmir.
Elgün, A., Ertugay, Z., (2002). Tahıl İşleme Teknolojisi, Atatürk Üniversitesi Yayınları No: 718, Erzurum
|
2 |
Food and nutrition
|
The course notes uploaded to the system by the instructor must be read.
|
Gıda Katkı Maddeleri Editör: Prof. Dr. Tomris Altuğ
Gıda Kimyası, İlbilge Saldamlı Hacettepe Yayınları
Beslenme-Prof. Dr. Ayşe Baysal- Hatiboğlu yayınları-18.baskı-2018
Erkmen, O., Sağlam, H., Bozoğlu, T.F., 2022. Gıda Hijyen ve Sanitasyonu. Nobel, Ankara.
Mustafa Üçüncü (2012). Süt ve Mamülleri Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, İzmir.
Elgün, A., Ertugay, Z., (2002). Tahıl İşleme Teknolojisi, Atatürk Üniversitesi Yayınları No: 718, Erzurum
|
3 |
Food safety
|
The course notes uploaded to the system by the instructor must be read.
|
Gıda Katkı Maddeleri Editör: Prof. Dr. Tomris Altuğ
Gıda Kimyası, İlbilge Saldamlı Hacettepe Yayınları
Beslenme-Prof. Dr. Ayşe Baysal- Hatiboğlu yayınları-18.baskı-2018
Erkmen, O., Sağlam, H., Bozoğlu, T.F., 2022. Gıda Hijyen ve Sanitasyonu. Nobel, Ankara.
Mustafa Üçüncü (2012). Süt ve Mamülleri Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, İzmir.
Elgün, A., Ertugay, Z., (2002). Tahıl İşleme Teknolojisi, Atatürk Üniversitesi Yayınları No: 718, Erzurum
|
4 |
Kitchen hygiene and sanitation
|
The course notes uploaded to the system by the instructor must be read.
|
Gıda Katkı Maddeleri Editör: Prof. Dr. Tomris Altuğ
Gıda Kimyası, İlbilge Saldamlı Hacettepe Yayınları
Beslenme-Prof. Dr. Ayşe Baysal- Hatiboğlu yayınları-18.baskı-2018
Erkmen, O., Sağlam, H., Bozoğlu, T.F., 2022. Gıda Hijyen ve Sanitasyonu. Nobel, Ankara.
Mustafa Üçüncü (2012). Süt ve Mamülleri Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, İzmir.
Elgün, A., Ertugay, Z., (2002). Tahıl İşleme Teknolojisi, Atatürk Üniversitesi Yayınları No: 718, Erzurum
|
5 |
Food additives
|
The course notes uploaded to the system by the instructor must be read.
|
Gıda Katkı Maddeleri Editör: Prof. Dr. Tomris Altuğ
Gıda Kimyası, İlbilge Saldamlı Hacettepe Yayınları
Beslenme-Prof. Dr. Ayşe Baysal- Hatiboğlu yayınları-18.baskı-2018
Erkmen, O., Sağlam, H., Bozoğlu, T.F., 2022. Gıda Hijyen ve Sanitasyonu. Nobel, Ankara.
Mustafa Üçüncü (2012). Süt ve Mamülleri Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, İzmir.
Elgün, A., Ertugay, Z., (2002). Tahıl İşleme Teknolojisi, Atatürk Üniversitesi Yayınları No: 718, Erzurum
|
6 |
Label literacy
|
The course notes uploaded to the system by the instructor must be read.
|
Gıda Katkı Maddeleri Editör: Prof. Dr. Tomris Altuğ
Gıda Kimyası, İlbilge Saldamlı Hacettepe Yayınları
Beslenme-Prof. Dr. Ayşe Baysal- Hatiboğlu yayınları-18.baskı-2018
Erkmen, O., Sağlam, H., Bozoğlu, T.F., 2022. Gıda Hijyen ve Sanitasyonu. Nobel, Ankara.
Mustafa Üçüncü (2012). Süt ve Mamülleri Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, İzmir.
Elgün, A., Ertugay, Z., (2002). Tahıl İşleme Teknolojisi, Atatürk Üniversitesi Yayınları No: 718, Erzurum
|
7 |
Meat and meat products
|
The course notes uploaded to the system by the instructor must be read.
|
Gıda Katkı Maddeleri Editör: Prof. Dr. Tomris Altuğ
Gıda Kimyası, İlbilge Saldamlı Hacettepe Yayınları
Beslenme-Prof. Dr. Ayşe Baysal- Hatiboğlu yayınları-18.baskı-2018
Erkmen, O., Sağlam, H., Bozoğlu, T.F., 2022. Gıda Hijyen ve Sanitasyonu. Nobel, Ankara.
Mustafa Üçüncü (2012). Süt ve Mamülleri Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, İzmir.
Elgün, A., Ertugay, Z., (2002). Tahıl İşleme Teknolojisi, Atatürk Üniversitesi Yayınları No: 718, Erzurum
|
8 |
Midterm
|
|
|
9 |
Meat and meat products
|
The course notes uploaded to the system by the instructor must be read.
|
Gıda Katkı Maddeleri Editör: Prof. Dr. Tomris Altuğ
Gıda Kimyası, İlbilge Saldamlı Hacettepe Yayınları
Beslenme-Prof. Dr. Ayşe Baysal- Hatiboğlu yayınları-18.baskı-2018
Erkmen, O., Sağlam, H., Bozoğlu, T.F., 2022. Gıda Hijyen ve Sanitasyonu. Nobel, Ankara.
Mustafa Üçüncü (2012). Süt ve Mamülleri Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, İzmir.
Elgün, A., Ertugay, Z., (2002). Tahıl İşleme Teknolojisi, Atatürk Üniversitesi Yayınları No: 718, Erzurum
|
10 |
Milk and milk products
|
The course notes uploaded to the system by the instructor must be read.
|
Gıda Katkı Maddeleri Editör: Prof. Dr. Tomris Altuğ
Gıda Kimyası, İlbilge Saldamlı Hacettepe Yayınları
Beslenme-Prof. Dr. Ayşe Baysal- Hatiboğlu yayınları-18.baskı-2018
Erkmen, O., Sağlam, H., Bozoğlu, T.F., 2022. Gıda Hijyen ve Sanitasyonu. Nobel, Ankara.
Mustafa Üçüncü (2012). Süt ve Mamülleri Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, İzmir.
Elgün, A., Ertugay, Z., (2002). Tahıl İşleme Teknolojisi, Atatürk Üniversitesi Yayınları No: 718, Erzurum
|
11 |
Cereals and grain products
|
The course notes uploaded to the system by the instructor must be read.
|
Gıda Katkı Maddeleri Editör: Prof. Dr. Tomris Altuğ
Gıda Kimyası, İlbilge Saldamlı Hacettepe Yayınları
Beslenme-Prof. Dr. Ayşe Baysal- Hatiboğlu yayınları-18.baskı-2018
Erkmen, O., Sağlam, H., Bozoğlu, T.F., 2022. Gıda Hijyen ve Sanitasyonu. Nobel, Ankara.
Mustafa Üçüncü (2012). Süt ve Mamülleri Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, İzmir.
Elgün, A., Ertugay, Z., (2002). Tahıl İşleme Teknolojisi, Atatürk Üniversitesi Yayınları No: 718, Erzurum
|
12 |
Fruits and vegetables
|
The course notes uploaded to the system by the instructor must be read.
|
Gıda Katkı Maddeleri Editör: Prof. Dr. Tomris Altuğ
Gıda Kimyası, İlbilge Saldamlı Hacettepe Yayınları
Beslenme-Prof. Dr. Ayşe Baysal- Hatiboğlu yayınları-18.baskı-2018
Erkmen, O., Sağlam, H., Bozoğlu, T.F., 2022. Gıda Hijyen ve Sanitasyonu. Nobel, Ankara.
Mustafa Üçüncü (2012). Süt ve Mamülleri Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, İzmir.
Elgün, A., Ertugay, Z., (2002). Tahıl İşleme Teknolojisi, Atatürk Üniversitesi Yayınları No: 718, Erzurum
|
13 |
Basic principles in food preservation
|
The course notes uploaded to the system by the instructor must be read.
|
Gıda Katkı Maddeleri Editör: Prof. Dr. Tomris Altuğ
Gıda Kimyası, İlbilge Saldamlı Hacettepe Yayınları
Beslenme-Prof. Dr. Ayşe Baysal- Hatiboğlu yayınları-18.baskı-2018
Erkmen, O., Sağlam, H., Bozoğlu, T.F., 2022. Gıda Hijyen ve Sanitasyonu. Nobel, Ankara.
Mustafa Üçüncü (2012). Süt ve Mamülleri Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, İzmir.
Elgün, A., Ertugay, Z., (2002). Tahıl İşleme Teknolojisi, Atatürk Üniversitesi Yayınları No: 718, Erzurum
|
14 |
Food cooking techniques
|
The course notes uploaded to the system by the instructor must be read.
|
Gıda Katkı Maddeleri Editör: Prof. Dr. Tomris Altuğ
Gıda Kimyası, İlbilge Saldamlı Hacettepe Yayınları
Beslenme-Prof. Dr. Ayşe Baysal- Hatiboğlu yayınları-18.baskı-2018
Erkmen, O., Sağlam, H., Bozoğlu, T.F., 2022. Gıda Hijyen ve Sanitasyonu. Nobel, Ankara.
Mustafa Üçüncü (2012). Süt ve Mamülleri Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, İzmir.
Elgün, A., Ertugay, Z., (2002). Tahıl İşleme Teknolojisi, Atatürk Üniversitesi Yayınları No: 718, Erzurum
|
15 |
Genel tekrar
|
|
|