Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Zorunlu
|
Dersin Amacı
|
İnsanların gıda seçiminde etkili faktörlerin tarihsel ve kültürel açıdan değerlendirilmesinin öğretilmesi amaçlanmaktadır.
|
Dersin İçeriği
|
Bu ders, insanların geleneksel gıda seçimlerinin beslenme, sosyal ilişkiler ve kültür açısından araştırmasıdır. Bu ders, gıda üretimi, hazırlığı ve tüketiminin sosyo-kültürel boyutlarını, bireylerin, ailelerin, toplumun ve toplumsal yapıların boyutlarını, cinsiyet, ırk, etnisite ve sosyoekonomik statüde somutlaşan ideolojik, dini ve kültürel kimlikleri içerecek şekilde tartışmak üzere tasarlanmıştır.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
Tartışma, Anlatım, Soru-Cevap, Bireysel Çalışma ve Grup Çalışması
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Doç.Dr. Nihan YARMACI GÜVENÇ
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
EUROFIR Synthesis Report No:6 Traditional Foods in Europe Ma, G. (2015). Food, eating behavior, and culture in Chinese society. Journal of Ethnic Foods, 2(4), 195-199. Gabriel, A. S., Ninomiya, K., & Uneyama, H. (2018). The Role of the Japanese Traditional Diet in Healthy and Sustainable Dietary Patterns around the World. Nutrients, 10(2), 173. Önçel, S. (2015). Türk Mutfağı ve Geleceğine İlişkin Değerlendirmeler. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 3(4), 33-44.
|
|
Tez, Z. 2018. Lezzetin tarihi, Hayygrup Yayıncılık A.Ş., İstanbul. Gabriel, A. S., Ninomiya, K., & Uneyama, H. (2018). The Role of the Japanese Traditional Diet in Healthy and Sustainable Dietary Patterns around the World. Nutrients, 10(2), 173. EUROFIR Synthesis Report No:6 Traditional Foods in Europe. Önçel, S. (2015). Türk Mutfağı ve Geleceğine İlişkin Değerlendirmeler. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 3(4), 33-44.
|
|
Tez, Z. 2018. Lezzetin tarihi, Hayygrup Yayıncılık A.Ş., İstanbul
|
|
1)Yavaş Yemek Hareketi (Slow Food) 2)Akdeniz Yemek Kültürü 3)Gıda Göçü (The Migration of Food) 4)Füzyon Mutfağı 5)Türk Mutfak Kültürü
|
|
1 Arasınav, 1 Sınıf İçi Çalışma, 1 Final
|
|