Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Dökümanlar |
1 |
1. Gıda Mevzuatına Giriş1.1. Temel Kavramlar.1.2. Kanun, Yönetmelik, Tebliğ ve Talimatlar Hakkında Genel Bilgiler.1.3. Türk Gıda Kodeksi.
|
|
Artık, N., Şanlıer, N. ve Sezgin, A. C. (2017). Food Safety and Food Legislation, Detay Publishing.
|
2 |
Kanunlar2.1. Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu.2.2. Su Ürünleri Kanunu.
|
|
Artık, N., Şanlıer, N. ve Sezgin, A. C. (2017). Food Safety and Food Legislation, Detay Publishing.
|
3 |
Yönetmelikler3.1. Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği.3.2. Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği.3.3. Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği.
|
|
Artık, N., Şanlıer, N. ve Sezgin, A. C. (2017). Food Safety and Food Legislation, Detay Publishing.
|
4 |
3.4. Türk Gıda Kodeksi Pestisitlerin Maksimum Kalıntı Seviyeleri Yönetmeliği.3.5. Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliği.3.6. Türk Gıda Kodeksi Gıda ile Temas Eden Maddeler Yönetmeliği.3.7. Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği.
|
|
Artık, N., Şanlıer, N. ve Sezgin, A. C. (2017). Food Safety and Food Legislation, Detay Publishing.
|
5 |
3.8. Gıda Hijyeni Yönetmeliği.3.9. Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği.
|
|
Artık, N., Şanlıer, N. ve Sezgin, A. C. (2017). Food Safety and Food Legislation, Detay Publishing.
|
6 |
3.10. Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar Yönetmeliği.3.11. Gıda Işınlama Yönetmeliği.3.12. Su Ürünleri Yönetmeliği.3.13. Su Ürünleri Toptan ve Perakende Satış yerleri ile İlgili Yönetmelik.
|
|
Artık, N., Şanlıer, N. ve Sezgin, A. C. (2017). Food Safety and Food Legislation, Detay Publishing.
|
7 |
4. Tebliğler4.1. Çiğ Kırmızı Et Tebliği.4.2. Kanatlı Eti Tebliği.4.3. Et ve Et Ürünleri Tebliği.4.4. Mekanik Olarak Ayrılmış Kırmızı Et Tebliği.4.5. Mekanik Olarak Ayrılmış Kanatlı Eti Tebliği.4.6. Yumurta ve Yumurta Ürünleri Tebliği.
|
|
Artık, N., Şanlıer, N. ve Sezgin, A. C. (2017). Food Safety and Food Legislation, Detay Publishing.
|
8 |
Ara sınav
|
|
Artık, N., Şanlıer, N. ve Sezgin, A. C. (2017). Food Safety and Food Legislation, Detay Publishing.
|
9 |
4.7 Fermente Süt Ürünleri Tebliği.4.8. Süt Tozu Tebliği.4.9. Okul Sütü Uygulamaları Tebliği.4.10. Tereyağı Tebliği.4.11. Sürülebilir Yağlar Tebliği.4.12. Zeytinyağı Tebliği.4.13. Bitki ile Anılan Yağlar Tebliği.
|
|
Artık, N., Şanlıer, N. ve Sezgin, A. C. (2017). Food Safety and Food Legislation, Detay Publishing.
|
10 |
4.14. Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği.4.15. Buğday Unu Tebliği.4.16. Baharat Tebliği.4.17. Çay, Şeker, Zeytin, Bal, Kahve ve Reçel Tebliği.
|
|
Artık, N., Şanlıer, N. ve Sezgin, A. C. (2017). Food Safety and Food Legislation, Detay Publishing.
|
11 |
4.18. Bira Tebliği.4.19. Şarap Tebliği.4.20. Alkolsüz İçecek Tebliği.4.21. Enerji İçecekleri Tebliği.
|
|
Artık, N., Şanlıer, N. ve Sezgin, A. C. (2017). Food Safety and Food Legislation, Detay Publishing.
|
12 |
5. Talimatlar5.1. Kırmızı ve Beyaz Et Ürünleri Üretim Tesisi Çalışma ve Denetim Usulüne Dair Talimat.5.2. Su Ürünleri İşleme Tesisi Çalışma ve Denetim Usulüne Dair Talimat.
|
|
Artık, N., Şanlıer, N. ve Sezgin, A. C. (2017). Food Safety and Food Legislation, Detay Publishing.
|
13 |
6. HACCP6.1. HACCP Önemi ve Genel Kavramlar.6.2. HACCP Prensipleri.
|
|
Artık, N., Şanlıer, N. ve Sezgin, A. C. (2017). Food Safety and Food Legislation, Detay Publishing.
|
14 |
7. ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi.7.1. Gıda Güvenliği Sistemi, Önemi ve Genel Kavramlar.7.2. Gıda Güvenliği Sisteminin İçerdiği Maddeler.
|
|
Artık, N., Şanlıer, N. ve Sezgin, A. C. (2017). Food Safety and Food Legislation, Detay Publishing.
|
15 |
Genel tekrar
|
|
Artık, N., Şanlıer, N. ve Sezgin, A. C. (2017). Food Safety and Food Legislation, Detay Publishing.
|