Course Information
SemesterCourse Unit CodeCourse Unit TitleT+P+LCreditNumber of ECTS Credits
4GST210Drinking Culture2+0+025

Course Details
Language of Instruction Turkish
Level of Course Unit Bachelor's Degree
Department / Program Gastronomy and Culinary Arts
Mode of Delivery Face to Face
Type of Course Unit Compulsory
Objectives of the Course Evaluation of alcoholic and non-alcoholic beverages according to their usage areas, learning alcoholic soft drink culture


Evaluation of alcoholic and non-alcoholic beverages according to their usage areas, learning alcoholic soft drink culture
Course Content Alcoholic and Non-Alcoholic Beverages, History, Production Methods, Preparations, Beverages Used in Food Production, Sensory Evaluation of Beverages
Course Methods and Techniques Tartışma, Anlatım, Soru-Cevap, Bireysel Çalışma ve Grup Çalışması
Prerequisites and co-requisities None
Course Coordinator None
Name of Lecturers Associate Prof.Dr. Nihan YARMACI
Assistants Research Assist. Seray Evren
Work Placement(s) No

Recommended or Required Reading
Resources Yıldız, Ö. İçki Üretimi ve Sunumu. Detay yayıncılık
Aktaş, A ve Özdemir. B. (2012). İçki teknolojisi. Detay Yayıncılık, Ankara.
içecek üretimi ile ilgili makale, kitap ve destekleyici videolar

Course Category
Field %100

Planned Learning Activities and Teaching Methods
Activities are given in detail in the section of "Assessment Methods and Criteria" and "Workload Calculation"

Assessment Methods and Criteria
In-Term Studies Quantity Percentage
Mid-terms 1 % 40
Final examination 1 % 55
Total
2
% 95

 
ECTS Allocated Based on Student Workload
Activities Quantity Duration Total Work Load
Course Duration 14 3 42
Hours for off-the-c.r.stud 14 1 14
Assignments 1 15 15
Presentation 1 15 15
Mid-terms 1 15 15
Final examination 1 30 30
Total Work Load   Number of ECTS Credits 5 131

Course Learning Outcomes: Upon the successful completion of this course, students will be able to:
NoLearning Outcomes
1 Alkolsüz içeceklerin yapımı hakkında bilgi sahibi olur.
2 Alkollü içeceklerin yapımı hakkında bilgi sahibi olur.
3 İçecek kültürünün tarihsel gelişimini öğrenir.
4 Yiyecek-İçecek işletmelerinde içeceklerin önemi hakkında bilgi edinir.
5 İçecek çeşitlerinin özelliklerini öğrenir
6 Fermantasyon ve damıtma yöntemi ile elde edilen içkilerin türlerini ve özelliklerini bilir.


Weekly Detailed Course Contents
WeekTopicsStudy MaterialsMaterials
1 Yiyecek içecek işletmeleri için içeceklerin önemi ve sınıflandırılması
2 Su
3 Kahve
4 Kahve
5 Çay
6 Bira
7 Bira
8 Şarap
9 Şarap
10 Viski
11 Brendi, konyak
12 Cin, votka, rom, tekila
13 Rakı ve diğer alkollü içecekler
14 Kokteyller
15 Genel tekrar


Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12 P13 P14 P15 P16
All 4 2 2 3 3 3 1 1 1 2 1 1 3 3 1 2
C1 5 1 1 3 3 3
C2 5 1 1 3 3 3
C3 5
C4 5 1 1 2 2
C5 5 2 3 2 2 2 2 2
C6 3 3 1 1

bbb


https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=209002&curProgID=5713&lang=en