Course Information
SemesterCourse Unit CodeCourse Unit TitleT+P+LCreditNumber of ECTS Credits
4GST214Restaurant Design And Management2+0+025

Course Details
Language of Instruction Turkish
Level of Course Unit Bachelor's Degree
Department / Program Gastronomy and Culinary Arts
Mode of Delivery Face to Face
Type of Course Unit Compulsory
Objectives of the Course It aims to explain restaurant design and management in terms of menu, kitchen design, kitchen equipment, food purchase and production, sanitation, personnel, marketing and accounting.
Course Content Menu, kitchen design, kitchen equipment, food purchase and production, sanitation, personnel, marketing, accounting.
Course Methods and Techniques Lecture, question-answer, discussion, problem solving.
Prerequisites and co-requisities None
Course Coordinator None
Name of Lecturers Instructor Büşra DİKEN ÇOLAK
Assistants None
Work Placement(s) No

Recommended or Required Reading
Resources Kitap Adı Restoran Yönetimi Kavramlar ve Süreçler Yazar Ebru Zencir Editör Meryem Akoğlan Kozak Yayınevi Detay Yayıncılık
Proje Yapılar 9 - Restoran ve Kafeler Yazar Kolektif Yayınevi YEM Yayın
Bingöl, Ramazan (2009). Restoran işletmeciliği: restoranlar ve lokantalar nasıl yönetilir?. Timaş Yayınları.

Course Category
Mathematics and Basic Sciences %10
Social Sciences %20
Field %70

Planned Learning Activities and Teaching Methods
Activities are given in detail in the section of "Assessment Methods and Criteria" and "Workload Calculation"

Assessment Methods and Criteria
In-Term Studies Quantity Percentage
Mid-terms 1 % 30
Assignment 1 % 10
Final examination 1 % 60
Total
3
% 100

 
ECTS Allocated Based on Student Workload
Activities Quantity Duration Total Work Load
Course Duration 14 3 42
Hours for off-the-c.r.stud 14 3 42
Assignments 1 6 6
Mid-terms 1 15 15
Final examination 1 30 30
Total Work Load   Number of ECTS Credits 5 135

Course Learning Outcomes: Upon the successful completion of this course, students will be able to:
NoLearning Outcomes
1 Student learns about restaurant design and management.
2 Student learns about the factors affecting restaurant businesses.
3 Student learns about customer satisfaction in the restaurant.
4 Student learns the design and management of restaurant kitchens.


Weekly Detailed Course Contents
WeekTopicsStudy MaterialsMaterials
1 Orientation; Recognition of Course Content and Evaluation Criteria Information About the Restaurant Industry Bingöl, Ramazan (2009). Restoran işletmeciliği: restoranlar ve lokantalar nasıl yönetilir?. Timaş Yayınları.
2 Types of Restaurants Bingöl, Ramazan (2009). Restoran işletmeciliği: restoranlar ve lokantalar nasıl yönetilir?. Timaş Yayınları.
3 Food service systems and Etiquette (table service, reservation, preparation for service, service, beverage service) Bingöl, Ramazan (2009). Restoran işletmeciliği: restoranlar ve lokantalar nasıl yönetilir?. Timaş Yayınları.
4 Restaurant management (How to manage Employees, Management Issues, Restaurant Management Issues and Challenges) Bingöl, Ramazan (2009). Restoran işletmeciliği: restoranlar ve lokantalar nasıl yönetilir?. Timaş Yayınları.
5 Menu Planning, Kitchen Planning and Kitchen Equipments Bingöl, Ramazan (2009). Restoran işletmeciliği: restoranlar ve lokantalar nasıl yönetilir?. Timaş Yayınları.
6 Bar & Beverages (Food and beverage staff) Bingöl, Ramazan (2009). Restoran işletmeciliği: restoranlar ve lokantalar nasıl yönetilir?. Timaş Yayınları.
7 Overview Bingöl, Ramazan (2009). Restoran işletmeciliği: restoranlar ve lokantalar nasıl yönetilir?. Timaş Yayınları.
8 Midterms Bingöl, Ramazan (2009). Restoran işletmeciliği: restoranlar ve lokantalar nasıl yönetilir?. Timaş Yayınları.
9 Concept, Location and Design Bingöl, Ramazan (2009). Restoran işletmeciliği: restoranlar ve lokantalar nasıl yönetilir?. Timaş Yayınları.
10 Kitchen Design and Ergonometry Bingöl, Ramazan (2009). Restoran işletmeciliği: restoranlar ve lokantalar nasıl yönetilir?. Timaş Yayınları.
11 Hotel Kitchens Design and Operation Process Bingöl, Ramazan (2009). Restoran işletmeciliği: restoranlar ve lokantalar nasıl yönetilir?. Timaş Yayınları.
12 Restaurant Kitchens Design and Operation Process Bingöl, Ramazan (2009). Restoran işletmeciliği: restoranlar ve lokantalar nasıl yönetilir?. Timaş Yayınları.
13 Patisserie kitchens design and operation process Bingöl, Ramazan (2009). Restoran işletmeciliği: restoranlar ve lokantalar nasıl yönetilir?. Timaş Yayınları.
14 Overview Bingöl, Ramazan (2009). Restoran işletmeciliği: restoranlar ve lokantalar nasıl yönetilir?. Timaş Yayınları.
15 Overview


Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12 P13 P14 P15 P16
All 4 5 3 5 3 4 3 4 5 4 2 5
C1 5 3 4 1 3 1 5 1 2 2 5 4 2 2 1
C2 5 3 4 1 3 1 5 1 2 2 5 4 2 2 1
C3 5 3 2 2 1 5 5 3 3 3 3 5
C4 5 2 5 1 5 5 3 5 5 3 1 1 1

bbb


https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=209003&curProgID=5713&lang=en