Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTS
5GST325Mesleki İngilizce I4+0+044

Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Bölümü / Programı Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Amacı Dersin amacı, gastronomi alanıyla ilişkili İngilizce yazılı, görsel ve işitsel materyallerin öğrenciler tarafından anlaşılabilir hale gelmesidir.
Dersin İçeriği Ders içeriği; pişirme teknikleri, alet-ekipman tanıtımı, reçete çeşitleri, reçete okuma, ölçü birimleri, makale okuma ve gastronomi alanındaki kavramların İngilizce metinlerden okunması, yazılması ve dinlenmesini kapsamaktadır.
Dersin Yöntem ve Teknikleri
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Yok
Dersi Verenler Dr. Öğretim Üyesi Barış Yalınkılıç
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.

Ders Yapısı
Matematik ve Temel Bilimler %10
Mühendislik Bilimleri %20
Sosyal Bilimler %10
Fen Bilimleri %20
Alan Bilgisi %40

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Toplam :
2
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 4 56
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 1 14
Ara Sınavlar 1 15 15
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 25 25
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 4 110

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Temel yiyecek ve içeceklerin ingilizce karşılığını bilir.
2 Mutfak ekipmanlarını ve mutfak kısımlarının İngilizce karşılıklarını bilir.
3 Mutfaktaki hiyerarşik yapının İngilizce karşılıklarını bilir.
4 Mutfakta kullanılan temel İngilizce fiil ve sıfatları bilir.


Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 Mesleki İngilizceye Giriş Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
2 Staple foods Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book - I). Detay Yayınları, Ankara.
3 Food taxonomy Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
4 Foods served in restaurant Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
5 Beverages Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
6 Sensory analysis Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
7 Kitchen equipment Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
8 Vize sınavı
9 Knife Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
10 Kitchen brigade Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
11 Kitchen plan Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
12 Units of measurement Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
13 Fundamental actions in kitchen Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
14 Fundamental actions in kitchen Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
15 Genel Tekrar


Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12 P13 P14 P15 P16
Ö1 5 2 5
Ö2 5 5 2 5
Ö3 5 5 5
Ö4 5 5 2 5

Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek


https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=209008&curProgID=5713&lang=tr