Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTS
6GST326Mesleki İngilizce 4+0+044

Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Bölümü / Programı Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Amacı Dersin amacı, gastronomi alanıyla ilişkili İngilizce yazılı, görsel ve işitsel materyallerin öğrenciler tarafından anlaşılabilir hale gelmesidir.
Dersin İçeriği Ders içeriği; pişirme teknikleri, alet-ekipman tanıtımı, reçete çeşitleri, reçete okuma, ölçü birimleri, makale okuma ve gastronomi alanındaki kavramların İngilizce metinlerden okunması, yazılması ve dinlenmesini kapsamaktadır.
Dersin Yöntem ve Teknikleri
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Yok
Dersi Verenler Dr. Öğretim Üyesi Barış Yalınkılıç
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.

Ders Yapısı
Matematik ve Temel Bilimler %10
Mühendislik Bilimleri %20
Sosyal Bilimler %10
Fen Bilimleri %20
Alan Bilgisi %40

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Toplam :
2
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 4 56
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 1 14
Ara Sınavlar 1 15 15
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 28 28
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 4 113

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Farklı reçete çeşitlerini okuyabilir ve yazabilir.
2 Farklı pişirme tekniklerini detayları ile İngilizce açıklayabilir.
3 Mutfakta kullanılan alet ekipmanların İngilizce isimlerini bilir.
4 Mutfakta uygulanan tekniklerin İngilizce karşılığını bilir.


Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 Mesleki İngilizceye Giriş Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
2 Dry-heat cooking methods Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
3 Dry-heat cooking methods Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
4 Moist-heat cooking methods Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
5 Moist-heat cooking methods Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
6 Other cooking methods Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
7 Culinary knife cuts Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
8 Vize Sınavı
9 Mechanical techniques Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
10 Chemical techniques Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
11 Mice en Place Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
12 Elements of a recipe Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
13 Types of recipes Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
14 Types of recipes Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
15 Types of recipes


Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12 P13 P14 P15 P16
Ö1 5 5 5 5 5
Ö2 5 5 1 1 5
Ö3 5 5 1 3 5
Ö4 5 3 1 5 5

Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek


https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=211159&curProgID=5713&lang=tr