| Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Dökümanlar |
| 1 |
Ders akışı ve içeriğinin anlatılması – Sütün tanımı ve bileşimi – Sütün fizikokimyasal özellikleri
|
|
Mustafa Üçüncü (2012). Süt ve Mamülleri Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, İzmir.
|
| 2 |
Sütün genel kompozisyonu
|
|
Mustafa Üçüncü (2012). Süt ve Mamülleri Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, İzmir.
|
| 3 |
Sütün genel kompozisyonu
|
|
Mustafa Üçüncü (2012). Süt ve Mamülleri Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, İzmir.
|
| 4 |
Süt işlemede teknolojik proses basamakları
|
|
Mustafa Üçüncü (2012). Süt ve Mamülleri Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, İzmir.
|
| 5 |
İçme sütü ve peynir teknolojisi
|
|
Mustafa Üçüncü (2012). Süt ve Mamülleri Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, İzmir.
|
| 6 |
Tereyağı ve fermente süt ürünleri
|
|
Mustafa Üçüncü (2012). Süt ve Mamülleri Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, İzmir.
|
| 7 |
Dondurma ve süt tozu üretimi
|
|
Mustafa Üçüncü (2012). Süt ve Mamülleri Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, İzmir.
|
| 8 |
Ara Sınav
|
|
|
| 9 |
Etin tanımı ve genel kompozisyonu
|
|
Gökalp, H. Y., Kaya, M., & Zorba, Ö. (2002). Et ürünleri işleme mühendisliği. Atatürk Üniv. Yayınları: Erzurum.
|
| 10 |
Etin genel kompozisyonu
|
|
Gökalp, H. Y., Kaya, M., & Zorba, Ö. (2002). Et ürünleri işleme mühendisliği. Atatürk Üniv. Yayınları: Erzurum.
|
| 11 |
Karkas parçalama ürünleri
|
|
Gökalp, H. Y., Kaya, M., & Zorba, Ö. (2002). Et ürünleri işleme mühendisliği. Atatürk Üniv. Yayınları: Erzurum.
|
| 12 |
Emülsifiye et ürünleri
|
|
Gökalp, H. Y., Kaya, M., & Zorba, Ö. (2002). Et ürünleri işleme mühendisliği. Atatürk Üniv. Yayınları: Erzurum.
|
| 13 |
Fermante et ürünleri
|
|
Gökalp, H. Y., Kaya, M., & Zorba, Ö. (2002). Et ürünleri işleme mühendisliği. Atatürk Üniv. Yayınları: Erzurum.
|
| 14 |
Kuru kür edilmiş et ürünleri
|
|
Gökalp, H. Y., Kaya, M., & Zorba, Ö. (2002). Et ürünleri işleme mühendisliği. Atatürk Üniv. Yayınları: Erzurum.
|
| 15 |
Sakatatlar
|
|
Gökalp, H. Y., Kaya, M., & Zorba, Ö. (2002). Et ürünleri işleme mühendisliği. Atatürk Üniv. Yayınları: Erzurum.
|