Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
Dersin Amacı
|
Bu derste; süt ve etin tanımı ile temel bileşimi verildikten sonra süt ve etin işlenmesi ile elde edilen ürünlere ilişkin detaylı bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
|
Dersin İçeriği
|
Sütün tanımı ve bileşimi, sütün kompozisyonu, süt işleme prosesi ve işlenmiş süt ürünleri ile etin tanımı ve bileşimi, etin kompozisyonu ile işlem görmüş et ürünleri konularının anlatılması ders içeriği kapsamında yer almaktadır.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
Ders anlatımı
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Dr. Öğretim Üyesi Barış Yalınkılıç
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
Mustafa Üçüncü (2012). Süt ve Mamülleri Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, İzmir. 1. Gökalp, H. Y., Kaya, M., & Zorba, Ö. (2002). Et ürünleri işleme mühendisliği. Atatürk Üniv. Yayınları: Erzurum. Mehmet Demirci & Osman Şimşek (2004). Süt İşleme Teknolojisi. Hasad Yayıncılık, İstanbul.
|
|
Mustafa Üçüncü (2012). Süt ve Mamülleri Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, İzmir. Gökalp, H. Y., Kaya, M., & Zorba, Ö. (2002). Et ürünleri işleme mühendisliği. Atatürk Üniv. Yayınları: Erzurum.
|
|
|
|
|
|
|
Ders Yapısı
Matematik ve Temel Bilimler
|
%10
|
|
Mühendislik Bilimleri
|
%20
|
|
Alan Bilgisi
|
%70
|
|
|