| Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Dökümanlar |
| 1 |
Türk Mutfak Kültürüne Giriş
|
|
Türk Mutfak Kültürü ve Temel Tarifler - Serdar EGELİ, Erkan KIYICIOĞLU, İbrahim Levent DEMİRÇAKMAK, İGÜ Yayınları.
|
| 2 |
Türk mutfağına özgü yiyecek-içecekler, hazırlama pişirme yöntemleri ve kullanılan araç-gereçler, sofra düzeni
|
|
Türk Mutfak Kültürü ve Temel Tarifler - Serdar EGELİ, Erkan KIYICIOĞLU, İbrahim Levent DEMİRÇAKMAK, İGÜ Yayınları.
|
| 3 |
Türk mutfağında geleneksel ve bölgesel/yöresel besin işleme ve saklama uygulamaları
|
|
Türk Mutfak Kültürü ve Temel Tarifler - Serdar EGELİ, Erkan KIYICIOĞLU, İbrahim Levent DEMİRÇAKMAK, İGÜ Yayınları.
|
| 4 |
İç Anadolu bölgesi mutfak kültürü ve uygulamaları
|
|
Türk Mutfak Kültürü ve Temel Tarifler - Serdar EGELİ, Erkan KIYICIOĞLU, İbrahim Levent DEMİRÇAKMAK, İGÜ Yayınları.
|
| 5 |
Doğu Anadolu bölgesi mutfak kültürü ve uygulamaları
|
|
Türk Mutfak Kültürü ve Temel Tarifler - Serdar EGELİ, Erkan KIYICIOĞLU, İbrahim Levent DEMİRÇAKMAK, İGÜ Yayınları.
|
| 6 |
Güneydoğu Anadolu bölgesi mutfak kültürü ve uygulamaları
|
|
Türk Mutfak Kültürü ve Temel Tarifler - Serdar EGELİ, Erkan KIYICIOĞLU, İbrahim Levent DEMİRÇAKMAK, İGÜ Yayınları.
|
| 7 |
Ege Bölgesi mutfak kültürü ve uygulamaları
|
|
Türk Mutfak Kültürü ve Temel Tarifler - Serdar EGELİ, Erkan KIYICIOĞLU, İbrahim Levent DEMİRÇAKMAK, İGÜ Yayınları.
|
| 8 |
Ara Sınav
|
|
|
| 9 |
Akdeniz Bölgesi mutfak kültürü ve uygulamaları
|
|
Türk Mutfak Kültürü ve Temel Tarifler - Serdar EGELİ, Erkan KIYICIOĞLU, İbrahim Levent DEMİRÇAKMAK, İGÜ Yayınları.
|
| 10 |
Karadeniz Bölgesi mutfak kültürü ve uygulamaları
|
|
Türk Mutfak Kültürü ve Temel Tarifler - Serdar EGELİ, Erkan KIYICIOĞLU, İbrahim Levent DEMİRÇAKMAK, İGÜ Yayınları.
|
| 11 |
Marmara Bölgesi mutfak kültürü ve uygulamaları
|
|
Türk Mutfak Kültürü ve Temel Tarifler - Serdar EGELİ, Erkan KIYICIOĞLU, İbrahim Levent DEMİRÇAKMAK, İGÜ Yayınları.
|
| 12 |
Özel gün ve etkinliklerde Türk mutfak kültürü ve uygulamaları
|
|
Türk Mutfak Kültürü ve Temel Tarifler - Serdar EGELİ, Erkan KIYICIOĞLU, İbrahim Levent DEMİRÇAKMAK, İGÜ Yayınları.
|
| 13 |
Dini Gün ve Bayramlarda Türk Mutfak Kültürü
|
|
Türk Mutfak Kültürü ve Temel Tarifler - Serdar EGELİ, Erkan KIYICIOĞLU, İbrahim Levent DEMİRÇAKMAK, İGÜ Yayınları.
|
| 14 |
Dünyada Türk Mutfak Kültürü
|
|
Türk Mutfak Kültürü ve Temel Tarifler - Serdar EGELİ, Erkan KIYICIOĞLU, İbrahim Levent DEMİRÇAKMAK, İGÜ Yayınları.
|
| 15 |
Genel tekrar
|
|
|