Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTS
5GST337Türk Mutfağında Tatlılar1+3+036

Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Bölümü / Programı Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Amacı Türk mutfak kültüründe yer alan sütlü, şerbetli vb. tatlıların öğrencilere öğretilmesi amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği Sütlü tatlılar, dondurmalar, Türk hamur işleri, komposto ve şerbetler, reçel ve marmelatlar Türk tatlıları dersi kapsamında öğretilmektedir.
Dersin Yöntem ve Teknikleri Sözlü ders anlatımı, sunum, soru ve cevap, uygulama
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Yok
Dersi Verenler Öğr.Gör. -
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar Gülbeşeker - Türk Tatlıları Tarihi/Priscilla Mary IŞIN,YKY Yayınları.
Gülbeşeker - Türk Tatlıları Tarihi/Priscilla Mary IŞIN,YKY Yayınları.

Ders Yapısı
Alan Bilgisi %100

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Toplam :
2
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 1 14
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 2 28
Ara Sınavlar 1 20 20
Uygulama 14 3 42
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 40 40
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 6 144

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Geleneksel Türk Mutfağı tatlıları öğrenilir.
2 Geleneksel tatlı üretim ve depolama teknikleri öğrenilir.
3 Mayalı, sütlü, şerbetli vb. Türk Mutfağı tatlıları öğrenilir.
4 Günümüz Türk Mutfağı tatlıları ile geleneksel tatlılar karşılaştırılabilir.


Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 Giriş Gülbeşeker - Türk Tatlıları Tarihi/Priscilla Mary IŞIN,YKY Yayınları.
2 Helvalar Gülbeşeker - Türk Tatlıları Tarihi/Priscilla Mary IŞIN,YKY Yayınları.
3 Helvalar Gülbeşeker - Türk Tatlıları Tarihi/Priscilla Mary IŞIN,YKY Yayınları.
4 Sütlü Tatlılar Gülbeşeker - Türk Tatlıları Tarihi/Priscilla Mary IŞIN,YKY Yayınları.
5 Sütlü Tatlılar Gülbeşeker - Türk Tatlıları Tarihi/Priscilla Mary IŞIN,YKY Yayınları.
6 Şerbetli Tatlılar Gülbeşeker - Türk Tatlıları Tarihi/Priscilla Mary IŞIN,YKY Yayınları.
7 Şerbetli Tatlılar Gülbeşeker - Türk Tatlıları Tarihi/Priscilla Mary IŞIN,YKY Yayınları.
8 Ara Sınav
9 Peynirli Tatlılar Gülbeşeker - Türk Tatlıları Tarihi/Priscilla Mary IŞIN,YKY Yayınları.
10 Baklagil Temelli Tatlılar Gülbeşeker - Türk Tatlıları Tarihi/Priscilla Mary IŞIN,YKY Yayınları.
11 Şerbet, Reçel ve Marmelatlar Gülbeşeker - Türk Tatlıları Tarihi/Priscilla Mary IŞIN,YKY Yayınları.
12 Dondurmayla Servis Edilen Tatlılar Gülbeşeker - Türk Tatlıları Tarihi/Priscilla Mary IŞIN,YKY Yayınları.
13 Yaratıcı Türk Mutfağı Tatlıları Uygulamaları I Gülbeşeker - Türk Tatlıları Tarihi/Priscilla Mary IŞIN,YKY Yayınları.
14 Yaratıcı Türk Mutfak Tatlıları Uygulamaları II Gülbeşeker - Türk Tatlıları Tarihi/Priscilla Mary IŞIN,YKY Yayınları.
15 Genel tekrar


Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12 P13 P14 P15 P16
Ö1 5 5
Ö2 5 5 5 5 3 2 3 5
Ö3 5 5 5 5 3 2 3 5
Ö4 5 5 3 1 3

Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek


https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=211168&curProgID=5713&lang=tr