| Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Dökümanlar |
| 1 |
Gastronomide tarihsel gelişim ve yeni eğilimler
|
|
|
| 2 |
Gastronomi Tarihi ve Yiyecek İçecek İşletmelerinin Gelişimi
|
|
Akbaba, A. & Çetinkaya, N. (2018). Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Detay Yayıncılık, Ankara.
|
| 3 |
Gastronomi Akımları
|
|
Akbaba, A. & Çetinkaya, N. (2018). Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Detay Yayıncılık, Ankara.
Özdoğan, O. N. (2016). Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler I, Detay Yayıncılık Ankara
|
| 4 |
Sokak lezzetleri / Sıra dışı yiyecekler / Yenilebilir Çiçekler ve Yenilebilir Böcekler
|
|
Akbaba, A. & Çetinkaya, N. (2018). Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Detay Yayıncılık, Ankara.
Özdoğan, O. N. (2016). Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler I, Detay Yayıncılık Ankara
|
| 5 |
Etnik ve tematik restoranlar
|
|
Akbaba, A. & Çetinkaya, N. (2018). Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Detay Yayıncılık, Ankara.
|
| 6 |
Yeni nesil meyhaneler
|
|
Akbaba, A. & Çetinkaya, N. (2018). Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Detay Yayıncılık, Ankara.
|
| 7 |
Yiyecek stilistliği ve fotoğrafçılığı
|
|
Akbaba, A. & Çetinkaya, N. (2018). Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Detay Yayıncılık, Ankara.
|
| 8 |
ARA SINAV
|
|
|
| 9 |
Yeni Beslenme Eğilimleri
|
|
Sarıışık, M. (2017). Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Detay Yayıncılık Ankara.
|
| 10 |
Gastronomi ve Tarım
|
|
Durlu Özkaya, F.; Özkök, F.; Sünnetçioğlu, A. & Sünnetçioğlu, S. (2021). Sürdürülebilir Gastronomi, Detay Yayıncılık, Ankara.
|
| 11 |
Sürdürülebilir Gastronomi ve Yeşil Restoranlar
|
|
Durlu Özkaya, F.; Özkök, F.; Sünnetçioğlu, A. & Sünnetçioğlu, S. (2021). Sürdürülebilir Gastronomi, Detay Yayıncılık, Ankara.
|
| 12 |
Gastronomi Turizmi
|
|
Akbaba, A. & Çetinkaya, N. (2018). Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Detay Yayıncılık, Ankara.
|
| 13 |
Kültürel miras kapsamında gastronomi ve uluslararası ilişkilere
yansımaları
|
|
Akbaba, A. & Çetinkaya, N. (2018). Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Detay Yayıncılık, Ankara.
|
| 14 |
Coğrafi İşaretleme
|
|
Akbaba, A. & Çetinkaya, N. (2018). Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Detay Yayıncılık, Ankara.
|
| 15 |
Gastronomi ve Dijitalleşme
|
|
Güner, D. ve Aydoğdu, A. (2022). Gastronomi Alanındaki Teknolojik Gelişmelere Yönelik Bir Değerlendirme: Dijital Gastronomi, Aydın Gastronmy, 6(1), 17-28.
Mutlu Öztürk, H. (2020). Teknolojik Gelişmeler ve Gastronomi Alanına Yansımaları: Gastronomi 4.0, Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 4(2), 222-239.
Yıldız, E. ve Davutoğlu, N. A. (2020). Turizm 4.0'dan Gastronomi 4.0'a Giden Yolda: Geleceğin Restoranları ve Yönetimi, Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, 109, 301-318.
|