| Week | Topics | Study Materials | Materials |
| 1 |
Food quality and sensory quality characteristics
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 2 |
Definition, history and importance of sensory evaluation and its use in the food industry
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 3 |
Use of human senses as a tool in sensory evaluation, sensory perception chain, classification of techniques used in sensory evaluation
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 4 |
Sensory evaluation laboratory, product and panel controls
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 5 |
Factors affecting panelist selection and panel size in sensory evaluation
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 6 |
Factors affecting panelists' decision on sensory evaluation
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 7 |
Classification of Differential Tests - “A” - “Not a test
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 8 |
Midterm Exam
|
|
|
| 9 |
Pair comparison test, Double triple test, Triangle test
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 10 |
Ranking test, Scoring test.
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 11 |
Scales used in sensory evaluation
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 12 |
Descriptive Sensory Analysis Techniques - Taste Profile Analysis
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 13 |
Odor Profile Analysis
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 14 |
Use of sensory tests in consumer choice studies
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 15 |
General overview
|
|
|