| Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Dökümanlar |
| 1 |
Gıda kalitesi ve duyusal kalite özellikleri
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 2 |
Duyu değerlendirme ve gıda endüstrisinde kullanımının tanımı, tarihçesi ve önemi
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 3 |
İnsan duyularının duyusal değerlendirmede bir araç olarak kullanımı, duyusal algı zinciri, duyusal değerlendirmede kullanılan tekniklerin sınıflandırılması
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 4 |
Duyusal değerlendirme laboratuvarı, ürün ve panel kontrolleri
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 5 |
Duyusal değerlendirmede panelist seçimi ve panel boyutunu etkileyen faktörler
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 6 |
Panelistlerin duyusal değerlendirmede kararını etkileyen faktörler
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 7 |
Diferansiyel Testlerin Sınıflandırılması - “A” - “Test değil
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 8 |
Ara Sınav
|
|
|
| 9 |
Çift karşılaştırma testi, Çift üçlü test, Üçgen testi
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 10 |
Sıralama testi, Puanlama testi.
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 11 |
Duyusal değerlendirmede kullanılan ölçekler
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 12 |
Betimsel Duyusal Analiz Teknikleri - Tat Profili Analizi
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 13 |
Koku Profil Analizi
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 14 |
Duyusal testlerin tüketici seçimi çalışmalarında kullanımı
|
|
Altuğ Onuğur, T. ve Elmacı, Y., 2020. Gıdalarda Duyusal Değerlendirme. SİDAS, İzmir.
|
| 15 |
Genel tekrar
|
|
|