Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTS
6GST410İkram ve Etkinlik Yönetimi3+0+036

Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Bölümü / Programı Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu dersin amacı; ikram etkinliklerini yönetebilme becerisini kazandırmak ve ikram etkinliklerini planlamayı gerçekleştirebilmektir.
Dersin İçeriği İkram etkinlikleri tanımı, ikram etkinliklerinin planlanması, ikram etkinliklerinin yönetimi, ikram etkinliklerinde kriz yönetimi, ikram etkinliklerinin tanıtım faaliyetleri
Dersin Yöntem ve Teknikleri
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Yok
Dersi Verenler Dr. Öğretim Üyesi -
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar Meetings, Expositions, Events & Conventions: An Introduction to the Industry by Fenich Ph.D., George G. (2011) Paperback Pearson
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ VE CATERING HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Doğan, Murat. Nobel Yayıncılık

Ders Yapısı
Matematik ve Temel Bilimler %10
Sosyal Bilimler %10
Alan Bilgisi %70

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Toplam :
2
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 3 42
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 4 56
Ara Sınavlar 1 15 15
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 30 30
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 6 143

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Öğrenci ikram etkinliklerini planlayabilir.
2 Öğrenci ikram etkinliklerinin tanımı, türü ve süreçleri hakkında bilgi sahibi olabilir.
3 Öğrenci ikram etkinliklerinin finans, insan kaynakları, pazarlama süreçlerini yönetebilir.
4 Öğrenci Türkiye'de ve modern dünyada düzenlenen başarılı ikram etkinliklerini değerlendirebilir.


Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 İkram etkinliklerinin tanımı TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ VE CATERING HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Doğan, Murat. Nobel Yayıncılık
2 İkram etkinliklerinin türleri TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ VE CATERING HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Doğan, Murat. Nobel Yayıncılık
3 İkram etkinliklerinde destinasyon planlaması TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ VE CATERING HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Doğan, Murat. Nobel Yayıncılık
4 İkram etkinliklerinde finansal planlama TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ VE CATERING HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Doğan, Murat. Nobel Yayıncılık
5 İkram etkinliklerinde pazarlama ve tanıtım faaliyetleri TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ VE CATERING HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Doğan, Murat. Nobel Yayıncılık
6 Etkinliğin ömrü: Doğuş, Yaşam ve Son TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ VE CATERING HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Doğan, Murat. Nobel Yayıncılık
7 İkram etkinliklerinde insan kaynakları yönetimi TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ VE CATERING HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Doğan, Murat. Nobel Yayıncılık
8 Ara Sınav
9 İkram etkinliklerinde risk yönetimi TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ VE CATERING HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Doğan, Murat. Nobel Yayıncılık
10 İkram etkinliklerinde kriz yönetimi TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ VE CATERING HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Doğan, Murat. Nobel Yayıncılık
11 İkram etkinliklerinde raporlama ve değerlendirme TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ VE CATERING HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Doğan, Murat. Nobel Yayıncılık
12 İkram etkinliklerinde tema tasarımı ve SWOT analizi TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ VE CATERING HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Doğan, Murat. Nobel Yayıncılık
13 İkram etkinliklerinde örnek vakalar TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ VE CATERING HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Doğan, Murat. Nobel Yayıncılık
14 İkram etkinliklerinde örnek vakalar TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ VE CATERING HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Doğan, Murat. Nobel Yayıncılık
15 Ders tekrarı


Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12 P13 P14 P15 P16
Ö1 5 1 2 1 2 5 5 2 2 2 4 2
Ö2 5 5 5 3 2
Ö3 5 5 5 5 2 2
Ö4 5 2 5 5

Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek


https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=211180&curProgID=5713&lang=tr