Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTS
8GST420İnsan Kaynakları Yönetimi3+0+036

Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Bölümü / Programı Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Amacı İnsan kaynakları yönetiminin genel amaçlarının ve işletme amaçları doğrultusunda insan kaynaklarının etkin kullanılmasını öğrencilere tanıtılmasını sağlamak.
Dersin İçeriği İnsan kaynakları tanımı, insan kaynakları stratejileri, kariyer geliştirme stratejileri
Dersin Yöntem ve Teknikleri Sözlü anlatım, sunum
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Yok
Dersi Verenler Dr. Öğretim Üyesi -
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar A Handbook of Human Resource Management Practice, Armstrong, Micheal
İnsan Kaynakları Yönetimi, Zeyyat Sabuncuoğlu.

Ders Yapısı
Sosyal Bilimler %70
Eğitim Bilimleri %10
Alan Bilgisi %10

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Toplam :
2
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 3 42
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 4 56
Ara Sınavlar 1 15 15
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 30 30
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 6 143

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Öğrenci insan kaynakları yönetimi süreçlerinin ve uygulamalarının kendi aralarındaki ilişkileri analiz edebilir.
2 Öğrenci insan kaynağı temin, kadrolama ve kariyer planlama sürecinin tasarım yöntemlerini bilebilir.
3 Öğrenci insan kaynağı performans değerleme sürecinin tasarım yöntemlerini kavrayabilir.
4 Öğrenci ücretlendirme ve ödüllendirme süreçlerinin tasarım yöntemlerini kavrayabilir.


Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 İnsan Kaynakları Yönetiminin Tanımı İnsan Kaynakları Yönetimi, Zeyyat Sabuncuoğlu.
2 İnsan Kaynakları Bölümünün Örgütlenmesi İnsan Kaynakları Yönetimi, Zeyyat Sabuncuoğlu.
3 İnsan Kaynakları Yönetiminin Temel İlkeleri İnsan Kaynakları Yönetimi, Zeyyat Sabuncuoğlu.
4 İnsan Kaynakları Yönetiminin Planlanması I İnsan Kaynakları Yönetimi, Zeyyat Sabuncuoğlu.
5 İnsan Kaynakları Yönetiminin Planlanması II İnsan Kaynakları Yönetimi, Zeyyat Sabuncuoğlu.
6 İş Analizi ve İş Tanımları İnsan Kaynakları Yönetimi, Zeyyat Sabuncuoğlu.
7 Eğitim Yönetimi I: Eğitimin Amaçları, Eğitim İhtiyacının Analizi, Eğitimin Planlanması İnsan Kaynakları Yönetimi, Zeyyat Sabuncuoğlu.
8 Ara Sınav
9 Eğitim Yönetimi II: Eğitimin Uygulanması, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme İnsan Kaynakları Yönetimi, Zeyyat Sabuncuoğlu.
10 Kariyer Geliştirme İnsan Kaynakları Yönetimi, Zeyyat Sabuncuoğlu.
11 Performans Değerlemesi: Tanım, Süreç ve Yöntemler İnsan Kaynakları Yönetimi, Zeyyat Sabuncuoğlu.
12 Ücret Yönetimi İnsan Kaynakları Yönetimi, Zeyyat Sabuncuoğlu.
13 Endüstri İlişkileri, İş Sağlığı ve İş Güvenliği, Bilgi Sistemleri İnsan Kaynakları Yönetimi, Zeyyat Sabuncuoğlu.
14 Ders Tekrarı İnsan Kaynakları Yönetimi, Zeyyat Sabuncuoğlu.
15 Ders tekrarı


Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12 P13 P14 P15 P16
Ö1 5 3 3 5
Ö2 5 5 5
Ö3 5 5 5 5
Ö4 5 5 5 5

Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek


https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=211181&curProgID=5713&lang=tr