Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTS
8GST422Yemek Fotoğrafçılığı ve Stilistliği3+0+036

Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Bölümü / Programı Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Amacı Dersin amacı yiyeceklerin ve içecekler için fotoğraf çekim ve tekniklerinin öğretilmesi ve sunumların tasarlanmasıdır.
Dersin İçeriği Temel fotoğrafçılık eğitimi, prop styling eğitimi, yemek fotoğrafçılığı eğitimi, temel photoshop eğitimi
Dersin Yöntem ve Teknikleri Ders anlatımı, pratik, soru cevap
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Yok
Dersi Verenler Öğr.Gör. -
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler- Doç. Dr. Osman N. ÖZDOĞAN
Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler- Doç. Dr. Osman N. ÖZDOĞAN

Ders Yapısı
Alan Bilgisi %100

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Toplam :
2
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 3 42
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 3 42
Ara Sınavlar 1 25 25
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 35 35
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 6 144

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Öğrenci yiyecek içeceklerin sunumunu estetik biçimde yapabilir.
2 Öğrenci temel fotoğrafçılık becerilerini kullanabilir.
3 Öğrenci yemek fotoğrafçılığı için gerekli temel malzeme ve ekipmanlar hakkında bilgi sahibi olabilir.
4 Öğrenci teorik yemek fotoğrafçılığı bilgilerini uygulayabilir.


Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 Temel fotoğrafçılık I Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler- Doç. Dr. Osman N. ÖZDOĞAN
2 Temel fotoğrafçılık II Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler- Doç. Dr. Osman N. ÖZDOĞAN
3 Yemek fotoğrafçılığı tanımı Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler- Doç. Dr. Osman N. ÖZDOĞAN
4 Yemek fotoğrafçılığında malzeme ve ekipman bilgisi Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler- Doç. Dr. Osman N. ÖZDOĞAN
5 Yemek fotoğrafçılığında dikkat edilmesi gerekenler Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler- Doç. Dr. Osman N. ÖZDOĞAN
6 Yemek fotoğrafçılığı örneklerinin değerlendirilmesi Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler- Doç. Dr. Osman N. ÖZDOĞAN
7 Yemek foroğrafçılığında renk eşleşmesi Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler- Doç. Dr. Osman N. ÖZDOĞAN
8 Ara Sınav
9 Yemek stilistliğinin ilkeleri Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler- Doç. Dr. Osman N. ÖZDOĞAN
10 Yemek stilistliğinde ekipman ve malzeme bilgisi Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler- Doç. Dr. Osman N. ÖZDOĞAN
11 Yemek fotoğrafçılığında ışıklandırma Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler- Doç. Dr. Osman N. ÖZDOĞAN
12 Yemek fotoğrafçılığında kompozisyon Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler- Doç. Dr. Osman N. ÖZDOĞAN
13 Yemek fotoğrafçılığında pratikler Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler- Doç. Dr. Osman N. ÖZDOĞAN
14 Temel photoshop bilgisi Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler- Doç. Dr. Osman N. ÖZDOĞAN
15 Ders tekrarı


Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12 P13 P14 P15 P16
Ö1 5 3 5 5
Ö2 5 5
Ö3 5 5
Ö4 5 5

Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek


https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=211182&curProgID=5713&lang=tr