Course Information
SemesterCourse Unit CodeCourse Unit TitleT+P+LCreditNumber of ECTS Credits
8GST424Gastronomy Field Research3+0+036

Course Details
Language of Instruction Turkish
Level of Course Unit Bachelor's Degree
Department / Program Gastronomy and Culinary Arts
Mode of Delivery Face to Face
Type of Course Unit Elective
Objectives of the Course The aim of this course is to provide students with knowledge about field research in gastronomy from an interdisciplinary perspective.
Course Content
It covers Gastronomy and its relationship with Different Fields.
Course Methods and Techniques Lecture, question-answer, discussion, case study
Prerequisites and co-requisities None
Course Coordinator None
Name of Lecturers Asist Prof. Ela Nazlı KÖZ
Assistants None
Work Placement(s) No

Recommended or Required Reading
Resources Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.

Course Category
Engineering %10
Social Sciences %30
Science %10
Health %10
Field %40

Planned Learning Activities and Teaching Methods
Activities are given in detail in the section of "Assessment Methods and Criteria" and "Workload Calculation"

Assessment Methods and Criteria
In-Term Studies Quantity Percentage
Assignment 1 % 40
Final examination 1 % 60
Total
2
% 100

 
ECTS Allocated Based on Student Workload
Activities Quantity Duration Total Work Load
Course Duration 14 3 42
Hours for off-the-c.r.stud 14 2 28
Assignments 14 3 42
Final examination 1 30 30
Total Work Load   Number of ECTS Credits 6 142

Course Learning Outcomes: Upon the successful completion of this course, students will be able to:
NoLearning Outcomes
1 The student knows how to conduct literature reviews.
2 The student learns to synthesize with other fields of science related to gastronomy.
3 The student learns to interpret the field of gastronomy from an interdisciplinary perspective.
4 The student interprets scientific research conducted in gastronomy and related disciplines within the field of social sciences.
5 The student interprets scientific research conducted in gastronomy and related disciplines within the field of natural sciences.
6 The student interprets scientific research conducted in gastronomy and related disciplines within the field of health sciences.


Weekly Detailed Course Contents
WeekTopicsStudy MaterialsMaterials
1 An Interdisciplinary Perspective on Gastronomy Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
2 Gastronomy and History Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
3 Gastronomy and Archeology Gastronomy and Anthropology Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
4 Gastronomy and Religion Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
5 Gastronomy and Tourism Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
6 Gastronomy and Agriculture Gastronomy and Sustainability Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
7 Gastronomy and Health Gastronomy and Nutrition and Dietetics Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
8 MIDTERM
9 Gastronomy and Physics & Chemistry Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
10 Gastronomy and Food Engineering Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
11 Gastronomy and Technology Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
12 Gastronomy and Tourism Management Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
13 Gastronomy and Marketing Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
14 Gastronomy and Accounting & Finance Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
15 Gastronomy and Human Resources Management Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.


Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12 P13 P14 P15 P16
All 5 5 5
C1 5 5 5
C2 5 5 5 1
C3 5 5 5 1
C4 5 5 5 1
C5 5 5 5 1
C6 5 5 5 1

bbb


https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=211183&curProgID=5713&lang=en